Monique des Bouvrie: 'Jezelf niet verliezen, maar er wel voor een partner zijn is best een lastige'

Monique doet een boekje open over haar huwelijk met Jan des Bouvrie.

Monique en Jan des Bouvrie

Vorig jaar oktober overleed interieurontwerper Jan des Bouvrie op 78-jarige leeftijd na een ziektebed. Zijn vrouw Monique (58) doet in gesprek met Renate Gerschtanowitz een boekje open over hun huwelijk.

Bloedbonje

Monique en Jan werkten nauw samen, omdat ze samen de conceptstore voor interieur 'Het Arsenaal' runden. Als partners samenwerken ging niet altijd van een leien dakje. 'Ik moest er in het begin heel erg aan wennen. Bloedbonje konden we hebben over dingen. Op een gegeven moment was ik er klaar mee. Ik ging niet meer overleggen en deed dingen gewoon. Daar kon hij boos om worden', vertelt ze. 'Hij heeft alle schrootjesplafonds weggehaald en ik breng ze er nu weer in, omdat ik het weer helemaal leuk vind. Ik denk dat als hij dat hoort en ziet, hij zich omdraait in zijn graf.'

Jezelf niet verliezen

Jan was lang ziek, hij leed onder meer aan prostaatkanker. Na de zoveelste zware behandeling, besloot hij ermee te stoppen en voor euthanasie te kiezen. Hun laatste tijd samen was dan ook zwaar. 'Jezelf niet verliezen, maar er wel voor een partner zijn, dat is best een lastige', aldus Monique. Hij stierf naar verluidt in de armen van zijn Monique en in het bijzijn van hun kinderen.

Personality
  • Story
  • BrunoPress