Waarom je volgens de Fransen een banaan moet toevoegen aan je skincare routine

Ah bon?

skincare

We weten inmiddels dat je niet altijd naar chique skincare producten hoeft te grijpen om je huid zo gezond mogelijk te houden. Zo kun je met simpele trucjes rimpels verminderen en bewerkstel je met net zulke simpele tips een glowy huid. Daarnaast hebben de Fransen ook nog een tip. Als we hen mogen geloven kun je je huid ook moeiteloos voeden met een banaan. Mon dieu!

Bananen als skincare-ingrediënt

Een banaan als ingrediënt voor je huidverzorging klinkt gek, maar eigenlijk is het zo vreemd nog niet. Voedingsmiddelen toevoegen aan verzorgingsproducten doen we immers al jaren. We staan er bijvoorbeeld ook niet van te kijken als een masker is verrijkt met avocado-olie, toch? Bananen zijn blijkbaar de nieuwe staple om op te nemen in je skincare routine.

Volgens Shirley Billot, oprichter van het Frans-Caribische beautymerk Kadalys, wenden mensen steeds vaker naar de natuur voor duurzame schoonheidsoplossingen. Bananen passen perfect in dit plaatje. Aan Coveteur legt ze uit dat bananenbomen effectieve en therapeutische voordelen voor je huid hebben. De extracten hiervan werken als een antiverouderingsschild voor de huid en hebben een sterkere antioxiderende kracht dan arganolie. Hierdoor is de huid beter beschermd tegen schadelijke vrije radicalen en is het minder vatbaar voor tekenen van veroudering.

Voordelen

Er vallen ook nog andere beautyvoordelen uit bananen te halen. Het heeft een helende werking voor je huid, helpt de huid te hydrateren en voorziet het van een glow. Ook dermatoloog Jennifer Herrmann ziet de voordelen er wel van in. Het kan daarom volgens haar goed zijn om beautyproducten te gebruiken waarin bananen als ingrediënt zijn opgenomen. 'Bananen zijn een goede bron van alfahydroxyzuren en helpen de huid stralen.'

Bananen in huidverzorgingsproducten hebben daarnaast ook een helende werking. Als je gevoelig bent voor puistjes kan het daarom beneficial zijn om producten te gaan gebruiken waarin bananen(extract) is opgenomen. Herrmann beaamt dit. Zo weet de dermatoloog dat het wetenschappelijk is aangetoond dat het sap dat uit bananenschillen gewonnen wordt antimicrobiële eigenschappen heeft. Het kan dus zeker geen kwaad om verzorgingsproducten te gaan gebruiken waarin bananen zijn verwerkt. Let's give it a try!

Beauty
  • Marie Claire
  • iStock