De beste huidzorg in het veranderende seizoen

Nu de temperaturen weer gaan dalen is het belangrijk om eens wat extra aandacht te besteden aan je huid. Die kan het de komende weken immers zwaar te verduren krijgen. Veel vrouwen maken in de overgang van het seizoen extra stresshormoon aan, waardoor je ook meer last kunt krijgen van oneffenheden. Extra reden om goed voor je huid te zorgen! Zo gaat jouw huid relaxed de winter in! 

huidzorg

Hydrateren

Zorg voor een goede en kwalitatieve dagcrème, zodat je huid goed blijft hydrateren. Dit voorkomt irritaties. Kijk bijvoorbeeld eens naar de producten van Korean Skincare. Als je een droge huid hebt, pak dan in de avond een extra vette nachtcrème. In andere gevallen volstaat in de ochtend en in de avond (en nadat je je huid nat hebt gemaakt) een dagcrème. Heb je juist last van een extreem vette huid? Hydrateer goed, maar gebruik gel in plaats van crème, zodat je je huid niet nog vetter maakt.

Beschermen

De nazomer is verraderlijk, omdat het niet meer zo warm is, maar de zonkracht nog wel vrij sterk. Misschien verbrand je niet, maar je huid krijgt alsnog veel schadelijke UV-straling binnen, wat zorgt voor een slechte huid en op termijn ook het risico verhoogt op verschillende soorten huidkanker. Zorg daarom dat je het hele jaar door de huid van je gezicht beschermt met een lichte SPF. Factor 20 is in de koude maanden meer dan genoeg. Als je slim bent, kies je voor een dagcrème met een lichte SPF. Het goed beschermen van je huid tegen de zon gaat huidveroudering ook tegen.

Extra verzorging

In die zware overgangsperiode van warm naar koud kan je huid erg droog of oneffen worden en kan je soms wel wat extra verzorging gebruiken. Verwen jezelf eens met een lekker maskertje. Als je last hebt van een droge huid is het slim om een hydraterend en lekker vet masker te gebruiken. Als je juist last hebt van een vette of oneffen huid kan een peel-off masker op basis van honing of zwarte kool juist een goed idee zijn. Het is goed voor je huid en ook nog eens heerlijk ontspannend.

Let op!

Een gezonde huid heeft niet alleen te maken met wat je erop smeert, maar ook met hoe je er verder voor zorgt. Te heet douchen of het dragen van goedkope make-up van lage kwaliteit kan je huid bijvoorbeeld flink uitdrogen. Ook zwaar geparfumeerde crèmes zijn vaak geen goed idee op je gezicht. Daarnaast is het belangrijk om voldoende water te drinken en er een gezond en gevarieerd dieet op na te houden dat bestaat uit de juiste vitamines en voldoende eiwitten die je huid zo lang mogelijk jong kunnen houden.