De 5 favoriete elektrische auto’s van het moment

Deze 5 favoriete elektrische auto’s halen je vast over om in de toekomst elektrisch te rijden.

Elektrische auto

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Wat ons betreft een goede ontwikkeling, omdat het natuurlijk beter is voor het milieu. Daarnaast zijn het ook vaak mooie auto’s, die voorzien zijn van de nieuwste snufjes. Ben je geen autokenner, maar denk je erover na om (in de toekomst) een elektrische auto te gaan rijden? 50five zet hun 5 favorieten voor je op een rij.

1. Mini Electric

De Mini Electric is, zoals de naam doet vermoeden, volledig elektrisch, maar heeft qua uiterlijk veel weg van de originele, iconische Mini. Mini richt zich naast auto’s ook op design, mode en architectuur, en dat is weer terug te zien in de auto’s. Door de dynamische lijnen, opvallende koplampen en Energetic Yellow accenten krijgt de Mini Electric een strakke, atletische uitstraling. De auto is ideaal voor als je voornamelijk in de stad rijdt. Inparkeren is door het kleine formaat bijvoorbeeld geen enkel probleem.

2. Tesla Model 3

Als je aan elektrische auto’s denkt, dan denk je aan Tesla. Wat ons betreft hoort de Tesla Model 3 dan ook zeker in dit rijtje thuis. Deze auto zit vol met technologische snufjes, zoals een groot scherm in het middenconsole, heeft een grote actieradius én natuurlijk een heel strak interieur. Daar willen we wel een rondje in rijden!

3. Renault Zoe

De Renault Zoe bestaat al sinds 2012, maar in 2019 werd er een nieuwe versie gelanceerd. Deze kleine, elektrische auto is betaalbaar, maar heeft wel een krachtige motor. Hierdoor kun je er zo’n 394 kilometer mee rijden en rij je er ook comfortabel mee de snelweg op. Daarnaast heeft hij ondanks het formaat toch verrassend veel interieurruimte. Wil je helemaal voordelig elektrisch rijden? Kijk dan eens of je de Renault Zoe tweedehands kunt scoren, hij is namelijk heel waardevast.

4. Volkswagen ID.3

Door de combinatie van binnenruimte, comfort en prestaties zijn er eigenlijk geen elektrische auto’s die aan de Volkswagen ID.3 kunnen tippen. Helaas is aan het interieur wel te zien waar de schappelijke prijs die voor deze auto gevraagd wordt vandaan komt. Het is dus helemaal aan jou waar je prioriteiten liggen.

5. Porsche Taycan

De Porsche Taycan is een luxe, elektrische auto voor sportievelingen. Met 680 pk en een actieradius van meer dan 400 km kun je heel veel snelle kilometers maken. Het enige nadeel? Prijzen beginnen vanaf 109.900 euro. Wij beginnen vast met sparen!

Je elektrische auto opladen

Is je interesse in elektrische auto’s gewekt? Dan ben je vast benieuwd hoe je deze het beste kunt opladen. In Nederland heb je relatief gezien de meeste laadpalen in Europa en er komen er alleen maar meer bij. Wat dat betreft zit je dus goed in Nederland als je overweegt om een elektrische auto te kopen. Toch is laden bij een openbaar laadpunt niet altijd ideaal. Zo kunnen de wachttijden bij laadpunten snel oplopen, omdat er steeds meer elektrische auto’s zijn. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten.

De oplossing? Dat is een laadpaal voor thuis. Dat is even een investering, maar uiteindelijk ben je goedkoper uit. Thuisladen is namelijk een stuk voordeliger dan openbaar laden. Ook scheelt het je een hoop tijd. Je legt ‘s nachts je auto aan je laadpaal thuis en de volgende ochtend rijd je met een volle accu van huis. Zo hoef je je niet druk te maken over het vinden van een openbaar laadpunt of een lange wachtrij.

Welke elektrische auto is jouw favoriet?

Overig
  • Unsplash