Dubbel feest voor MINI

Afgelopen week lanceerde MINI hun eerste volledig elektrische wagen. Een auto, gebaseerd op de MINI 3-deurs, met de eigenschappen van een kart, maar dan volledig elektrisch. En dat in het jaar waarin MINI zestig jaar bestaat.

Dubbel feest voor MINI

Het verbannen van de diesel uit de steden en het elektrisch rijden komt steeds vaker voor. Niet gek dat de nieuwe Mini, speciaal ontworpen voor het stadse leven, volledig elektrisch is. Mini Electric is een mijlpaal voor het lokaal emissievrij rijden.

De eerste Mini, uit 1959, is gemaakt om alle stedelijke uitdagingen aan te gaan. Een praktische auto die weinig ruimte in beslag neemt. Ook speelde dit eerste model in op een sociale kwestie: brandstoftekort. Sinds de oprichting focust het merk zich op design, mode, architectuur, maar vooral het vereenvoudigen van het stedelijke leven.

Ter ere van het zestig jarig jubileum brengt Mini ook nieuwe items uit voor hun uitgebreide lifestyle collectie. De collectie, bestaande uit kleding, accessoires, tassen en speelgoed, dragen bij aan het leven in de stad. Het eindresultaat zijn vijftig designartikelen voor mannen, vrouwen en kinderen.

De Mini Electric is verkrijgbaar vanaf maart 2020.