DIY: zo creëer je een chique marmer-effect op een normale kaars

En het kost je slechts 30 seconden

DIY marble kaars

Uitgekeken op 'gewone', effen kaarsen? Met deze DIY doop je een witte kaars binnen een halve minuut om tot een chique marmeren variant.

Marble

Je hebt tegenwoordig geen enorm budget meer nodig om een stukje marmer aan je interieur toe te voegen. Op het social medium TikTok staat een video waarin je binnen een paar seconden leert om een stijlvolle marmeren kaars te maken. Het enige dat je nodig hebt, is een standaard kaars, een brandende kaars en een halve minuut van je tijd. Voor het beste effect raden we je aan om een witte of crèmekleurige kaars te gebruiken.

Zo ga je te werk

Alle spullen verzameld? Dan is het tijd om aan de slag te gaan. Haal een basic kaars door de vlammen van een brandende kaars et voilà… daar ontstaat je marblekaars! De vlammen zorgen voor donkere vlekken op je kaars, waardoor je een marmer effect krijgt.

Effect

Om het optimale marmereffect te bereiken, moet je de kaars willekeurig door de vlammen laten rollen. Houdt de kaars op sommige plekken iets langer in de vlam en andere juist korter. Op die manier krijg je op sommige plekken die diepzwarte marmer vlek, en op andere een lichtgrijze gloed. Oftewel: typisch marmer. Chique hoor.

@thishouse5000

Marble candles? Yes please! ##aesthetics ##Winterized

♬ original sound - elijah
Lifestyle
  • Marie Claire
  • iStock
  • TikTok, Instagram