Door deze veelgemaakte fout verwelken je bloemen sneller

Maak jij je hier ook schuldig aan?

bloemen verwelken

Als je een grote bos kleurrijke bloemen in huis hebt gehaald, wil je er natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Om te voorkomen dat ze na een paar dagen al slap hangen, moet je ze op de juiste plek in huis zetten. En laat de plek nou juist een veelgemaakte fout zijn wat erg veel invloed heeft op de levensduur van je bloeiers.

Keukentafel of aanrecht

Heb je een prachtige bos bloemen gekregen of in huis gehaald? Dan hoop je natuurlijk dat ze een aantal dagen mooi blijven staan. Naast het schuin afsnijden van de stelen is er daarom nog een stap die je moet ondernemen om goed voor je boeketje te zorgen: hem op de juiste plek plaatsen. En dat is liever niet in de buurt van een fruitschaal. Let dus op wanneer je een bloemetje in de keuken of op de keukentafel wilt zetten.

Ethyleen

Fruit geeft een geur- en kleurloos gas af met de naam ethyleen (of etheen). Ethyleen versnelt het rijpingsproces van fruit. Dit gas is voor mens en dier niet giftig, maar voor bloemen wél. Je bos bloemen in de buurt van je fruitvoorraad plaatsen is daarom geen goed idee. Voornamelijk appels en peren kunnen je boeket heel snel laten verwelken door hun afgifte van ethyleen.

Direct zonlicht

Nog een factor waar je rekening mee moet houden bij het plaatsen van een vaas bloemen is direct zonlicht. Ook volop in het zonnetje staan is namelijk niet goed voor de levensduur van de bos bloemen. Zoek dus een mooi plekje op in huis waar je boeket – zonder direct zonlicht en zonder fruit – nog dagenlang de show kan stelen.

Lifestyle
  • Tipsenweetjess
  • iStock