Deze 4 veelgemaakte fouten met blush laten je ouder lijken dan je bent

Blush is één van onze favoriete make-upproducten als het gaat om het creëeren van een gezond uitziende look. Maar let op: wanneer je dit wondermiddel op een verkeerde manier aanbrengt, kan het er juist voor zorgen dat je er minder fris en jeugdig uitziet. Probeer de volgende valkuilen daarom te vermijden: 

blush

1. Een kleur gebruiken die niet bij jouw huidskleur past

Allereerst is het essentieel om een blush te dragen die aansluit bij jouw huid en ondertoon. Make-up artist Margina Dennis vertelt aan She Finds dat roze-, terracotta- en koraaltinten zorgen voor de meest 'natuurlijke blos' op de huid. Het vinden van de kleur die perfect bij jouw past is volgens haar een kwestie van vallen en opstaan. Wel kun je alvast een zo goed mogelijke vergelijking maken door verschillende blush-kleuren te swatchen op de bovenkant van je hand. Ook kun je natuurlijk altijd een werknemer van de desbetreffende winkel om advies vragen.

2. De blush op de verkeerde plekken aanbrengen

Hoewel blush je een natuurlijke facelift kan geven, kan het product er – wanneer het op de verkeerde plekken wordt aangebracht – ook voor zorgen dat je gezicht gaat 'hangen'. Dennis hanteert hiervoor de volgende vuistregel: "Blush mag niet lager worden aangebracht dan het puntje van de neus, anders zal er geen sprake zijn van een uplifting effect."

Daarnaast deelt de make-up deskundige dat ze een fan is van 'underpainting', een techniek waarbij je blush aanbrengt op plekken waar je huid van nature al rood is om een ​​prachtige blos te creëeren. Ook belangrijk bij deze techniek, is de volgorde van de stappen. Normaal gesproken begin je met een primer, gevolgd door foundation en daarna worden andere basismake-upelementen zoals concealer, blush en contour toegevoegd. "Bij de underpainting-techniek is foundation echter de laatste stap", aldus Dennis.

3. Een poeder blush gebruiken

Gebruik jij je hele leven al poeder blush? Wellicht is het tijd om daar verandering in te brengen. Dennis legt uit dat poederige make-up producten de textuur en rimpels op een rijpere huid kunnen benadrukken, terwijl een product op crèmebasis een natuurlijker en gladder effect oplevert. Make-up artist en eigenaresse van de blog The Makeup Refinery, Kerrin Jackson, is het daarmee eens. Ook zij benadrukt dat het het beste is om een crèmeblush te gebruiken wanneer je een kleurtje aan je wangen wilt toevoegen zonder de textuur te benadrukken.

4. Je kwasten niet vaak genoeg schoonmaken

Vieze make-upkwasten en -tools kunnen het mooi aanbrengen van je blush belemmeren. Laat dit dus jouw wake-up call zijn om je applicators eens grondig te reinigen. Als je deze namelijk niet regelmatig schoonmaakt, kan dat leiden tot puistjes, verstopte poriën en een vlekkerige, ongelijkmatige huid, vertelt make-up artist Mandie Brice. Dit kan op zijn beurt fijne lijntjes en een slappe huid weer zichtbaarder maken. "Ook het aanbrengen van een make-up product met onze vingers kan een fout zijn wanneer we niet eerst onze handen wassen", aldus Brice.

Beauty
  • She Finds
  • Adobe Stock