Zo maak je je eigen mondkapje

Misschien worden mondkapjes wel hét modeaccessoire van 2020. In steeds meer Europese landen, inclusief Nederland, wordt een mondkapje dragen in het ov namelijk de norm en hier spelen verschillende designers op in. Wil je je creatieve ei kwijt? Ga dan zelf aan de slag en maak je eigen mondkapje.

Mondkapje

Modieus mondkapje

In steeds meer Europese landen werd het dragen van een mondkapje in het openbaar vervoer verplicht en vanaf 1 juni doet Nederland hier ook daaraan mee. Los daarvan vinden veel mensen het vanuit gezondheidsoverwegingen prettig om sowieso een mondkapje te dragen en daarom stijgt de vraag.

Verschillende designers spelen hier handig op in. Want zo'n medisch lichtblauw kapje mag dan wel het meest effectief zijn, modebewust is het niet. Modehuizen en -labels maken dus hun eigen mondkapjes en die zijn veel stijlvoller en matchen bij je outfit.

Do it yourself

Ook kun je natuurlijk zelf aan de slag gaan. Heb je net een mooie voorjaarsjurk besteld? Zoek dan een fraaie stof in diezelfde kleur en neem plaats achter je naaimachine. Op internet zijn verschillende DIY-filmpjes te vinden en ook modelabel Ganni legt uit hoe je je eigen kapje in elkaar naait.

Klik hier om het filmpje met uitleg te bekijken.

Mode
  • iStock