Zo maak je zelf een geurverstuiver voor in huis

Snel, makkelijk en geldbesparend!

Geurstokjes, een geurkaars, wierook… er zijn tientallen opties om je huis heerlijk te doen ruiken. Maar waarom geld uitgeven als je het ook zelf kunt maken? Ook nog eens een leuk weekend-project!

Hoofdingrediënten

Veel heb je niet nodig om een lekkere geurverstuiver te maken. De hoofdingrediënten zijn baking soda en essentiële olie. Baking soda neemt vervelende geurtjes op, terwijl de olie juist een heerlijke geur verspreidt. Het belangrijkste is om een essentiële olie te kiezen die goed bij jou past. Kies je voor verkwikkende sinaasappel of ontspannende lavendel? Een flesje essentiële olie kan aardig aan de prijs zijn, maar je hebt maar een paar druppeltjes nodig. Je kunt hier dus jaren- en jarenlang mee vooruit!

Dit heb je nodig

  • Een glazen potje
  • Baking soda
  • Essentiële olie naar keuze
  • Een stukje gaas of kaasdoek

Zo ga je te werk

Doe een paar flinke eetlepels (90 gram) baking soda in het potje. Voeg hier 15 tot 25 druppeltjes essentiële olie aan toe en meng de olie goed door de baking soda. Leg het stuk gaas of kaasdoek over de opening en sluit eventueel af met een elastiekje. Gebruik geen metalen of plastic deksel, want dit houdt de geur en de werking van de baking soda tegen.

Gebruik

Zet het potje op een plek in huis waar je maar wilt. Een potje met lavendelgeur kan bijvoorbeeld heerlijk zijn in de slaapkamer. Of zet er een vlakbij de deur, zodat je iedere keer bij binnenkomst een lekker luchtje opsnuift. Ook in de voorraadkast of koelkast doet de zelfgemaakte luchtverfrisser het erg goed. En wat dacht je van een geurverstuiver met citroengeur voor in het toilet? De mogelijkheden zijn eindeloos!

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: Pexels

Laatste nieuws