Fashion Friday: het belangrijkste modenieuws van deze week

Van nieuwe collecties tot toffe samenwerkingen en bijzondere initiatieven: dit was het meest opvallende modenieuws van deze week.

Sofacompany x SHEworks Atelier: Design collab met een hart voor milieu en mensen

Hun gemeenschappelijke missie om de vervuilende textielindustrie te transformeren tot een circulair business model, inspireerde Sofacompany en SHEworks Atelier om de handen in elkaar te slaan. Resultaat? Vier hippe, zero-waste kussens die niet enkel lief zijn voor de planeet maar ook voor de mens. En dan hebben we het niet over hoe deze kussens jou verwennen met hun ultieme zachtheid maar over het feit dat ze een kwetsbare bevolkingsgroep jobzekerheid geven. Deze patchwork pareltjes worden immers op ambachtelijke wijze gemaakt door vrouwelijke vluchtelingen in het SHEworks Atelier. Duurzaam design dus mét sociale impact… we like!

Gucci lanceert kleurrijke Ken Scott collectie

Gucci heeft een nieuwe capsule collectie geïnspireerd door het werk van Ken Scott gelanceerd, refererend naar de periode dat de Amerikaanse designer in Milaan woonde. De collectie zit vol met kleurrijke flower power patronen waardoor Ken Scott bekend werd als de 'tuinman van de mode'. Van pioenrozen tot zonnebloemen; de planten schitteren allemaal op items van de Gucci Epilogue collectie.

CYBEX introduceert PETTICOAT, ontworpen door JEREMY SCOTT

Topontwerper Jeremy Scott en Cybex hebben voor de vierde keer de handen ineen geslagen. Het resultaat is PETTICOAT, de perfecte combinatie van high-end fashion design en moderne speelsheid. De creatief directeur van modehuis Moschino verrast in deze exclusieve editie met vrolijke designs die puur plezier en geluk uitstralen. In de collectie zitten een stroller, autostoel, voetenzak en luiertas, allemaal uitgevoerd dieprood en witte polkadots in verschillende groottes. Zonder enige twijfel is de grootste blikvanger de enorme strik. Wauw!

Zomerse luxe met de nieuwe GUESS Croco tassen

De luxe tassen met faux croco print geven een nieuwe levendige kijk op de moderne wereld en zijn ontworpen met oog voor detail. Opvallend aan de collectie is het palet van verfrissende zomerse tinten van onder andere rood, goud, aqua en geel. De crossbody tassen hebben luxe studs van metaal en zijn verrijkt met een nieuw metalen G-profiel voor een iconische look. Een echte eyecatcher dus!

Internationale modeontwerpster Yoon ontwerpt limited edition-fles Moët

Moët & Chandon is haar eerste wereldwijde samenwerking aangegaan met de innovatieve ontwerpster Yoon uit Tokio, die een limited edition-fles Moët Impérial heeft ontworpen voor het champagnehuis. De keuze om samen te werken met de creatief directeur van het modelabel AMBUSH is gebaseerd op een gemeenschappelijke achtergrond als pionier; als innovator, maar zonder het respect voor tradities en ambacht te verliezen. Een deel van de winst uit de verkoop van de Moët & Chandon x AMBUSH-flessen wordt gedoneerd aan het World Land Trust, een internationale liefdadigheidsinstelling voor natuurbehoud die bedreigde omgevingen beschermt.

Coach lanceert The Pillow Tabby tas

Het modehuis heeft de iconische Tabby tas in een nieuw jasje gestoken: The Pillow Tabby, vernoemd naar zijn puffy kussen-achtige vorm. Niemand minder dan Jennifer Lopez, Camila Morrone, Binx Walton en Paloma Elsesser schitteren in de campagne. De speelse tas is verkrijgbaar in roze, groen, beige, grijs en zwart.

Louis Vuitton dropt vier nieuwe zonnebrillen

Het modehuis drukt een stempel op een verrassende mix van uitgesproken monturen. De LV Edge is een elegante en trendy cat-eye vorm, de Classic Square springt met de vernieuwde monogrambloem en de gouden details onmiddellijk in het oog, de LV Mask biedt een nieuwe kijk op de iconische Louis Vuitton modellen met de herinterpretatie van de LV-signatuur en de LV Square is het ontwerp waarbij de grenzen tussen geslachten vervagen. Laat de zon maar komen!

Laatste nieuws