Katherine Heigl belandde in depressie door Grey's Anatomy

'Nu ik 42 ben, maakt dit mij zo ontzettend kwaad', aldus de actrice

Katherine Heigl

Actrice Katherine Heigl heeft flink geworsteld met haar mentale gezondheid. Dat kwam voornamelijk door het commentaar op haar toen ze in de serie Grey’s Anatomy speelde. 'Ik wilde liever doodgaan', vertelt ze in een interview met The Washington Post.

Ondankbaar

De 42-jarige blondine heeft een haat-liefdeverhouding met Grey’s Anatomy, de serie waar ze tussen 2005 en 2010 in te zien was als Izzie Stevens. In de media werd ze namelijk 'ondankbaar, moeilijk en onprofessioneel' genoemd.

'Ik heb misschien destijds dingen gezegd die men niet leuk vond maar dat escaleerde meteen naar ‘ze is ondankbaar’ en ‘ze is moeilijk’, vertelt de actrice. 'Wat is je definitie van moeilijk? Iemand met een mening waar je het niet eens mee bent? Nu ik 42 ben, maakt dit mij zo ontzettend kwaad.'

Depressie

Volgens Katherine moest ze zeventien uur per dag op de set staan, terwijl dat niet was afgesproken. 'Ze vertelden mij gewoon dat ik moest zwijgen', aldus de actrice. Wat zich nog meer heeft afgespeeld is niet duidelijk, maar in 2016 zou Katherine wel haar excuses hebben aangeboden aan Shonda Rhimes, de bedenker van de serie.

Katherine kreeg zoveel kritiek in de media, dat ze in een depressie raakte. 'Ik vroeg mijn moeder en mijn man om hulp voor me te zoeken want ik wilde liever doodgaan. Hoe banger ik werd, hoe meer het voor iedereen leek alsof ik echt de persoon was die geschetst werd', vertelt ze.

Leerzaam

Achteraf gezien was het zeker een moeilijke periode, maar ook een leerzame. 'Het voelt nu alsof ik genoeg ervaring en wijsheid heb om mijn stem te laten horen.'

Lifestyle
  • RTL Boulevard, HLN
  • BrunoPress