Dit is de reden dat Máxima geen leer mag dragen in India

Onze koning en koningin zijn op staatsbezoek in India. Nu kent ieder land natuurlijk zijn eigen gebruiken en normen en waarden, en in India verschillen deze nogal van de Nederlandse cultuur. Zo mag Máxima deze week bijvoorbeeld geen leren items dragen en dit is waarom.

Dit is de reden dat Máxima geen leer mag dragen in India

Onze koning en koningin zijn op staatsbezoek in India. Nu kent ieder land natuurlijk zijn eigen gebruiken en normen en waarden, en in India verschillen deze nogal van de Nederlandse cultuur. Zo mag Máxima deze week bijvoorbeeld geen leren items dragen en dit is waarom.

Leefregels

In India gelden een aantal ongeschreven regels waarbij het wel zo netjes is als je je hier als gast aan houdt. Zo mag je bijvoorbeeld niet iemand de linkerhand schudden, omdat je deze gebruikt voor het afvegen van je billen, en dat als onrein beschouwd kan worden. Ook moeten vrouwen altijd bedekkende kleding dragen. Dat geldt overigens ook voor mannen in formele situaties.

Heilig

Wat ook belangrijk is in India, is dat je geen kleding of accessoires van leer mag dragen. Leer komt namelijk van een koeienhuid, en een koe is heilig in India. Aha, de leren laarsjes of riem kon Máxima voor deze week dus thuislaten.