Nachtje hotel voor de boeg? Zorg dan dat je dit niet gebruikt

Volgens onderzoek van ABC News is er één bepaald ding dat je nooit moet gebruiken in een hotelkamer. En maak je geen zorgen, het zijn niet de handdoeken...

Nachtje hotel voor de boeg? Zorg dan dat je dit niet gebruikt

Hygiënisch

Als je voor de eerste keer een hotelkamer binnenloopt, zijn er doorgaans twee dingen die je checkt: 1. Is het bed opgemaakt? en 2. Is de kamer schoon? Wat veel mensen bij deze schoonheidsinspectie vergeten te checken, zijn de waterglazen. En dat is, zo blijkt uit dit onderzoek, een slechte zaak. Waarom? Een waterglas is namelijk het meest onhygiënische ding in een hotelkamer. En dan hebben we het niet over die in plastic verpakte badbekertjes, maar echt over de waterglazen in de kamer.

Testen

Bij 11 van de 15 hotels waar ABC News een hygiënetest afnam, zijn vieze glazen aangetroffen. Dit betreft glazen die niet waren vervangen of niet verschoond na gebruik van voorgaande gasten. In sommige gevallen had de schoonmaakster ze niet meegenomen voor de afwas, maar er alleen een doekje overheen gehaald. Bah... Heb je dus een hotelnachtje in het vooruitzicht? Zorg dan dat je zelf een hervulbaar waterflesje meeneemt, of - in 't laatste geval - de pastic bekers gebruikt als je zin hebt in een glaasje water.