Theatertip: De Vrouwenhart Show

De Vrouwenhart Show is een interactief theatercollege waarin cardiologe dr. Janneke Wittekoek de spreekkamer naar het toneel brengt. De eerste show vindt plaats op 29 september.

Theatertip: De Vrouwenhart Show

Open spreekuur

De Vrouwenhart Show is een unieke en vernieuwende voorstelling die is ingericht als een 'open spreekuur' en belooft te informeren op een vermakelijk manier. Door middel van interactie duikt dr. Janneke in de belevingswereld van haar patiënten (het publiek). Hoe? Het publiek en zij krijgen tijdens de show de kans om vragen te stellen via hun smartphone. Op die manier hoopt ze dat ze haar publiek kan laten nadenken over gedrag en leefstijl en zet ze de aanwezige vrouwen aan tot actie.

Laagdrempelig

De show is een combinatie van informatie en entertainment, ook wel medical infotainment genoemd, waarbij het niet alleen om het publiek gaat, maar waarbij ook de nieuwste wetenschappelijke inzichten over het vrouwenhart en een gezonde leefstijl worden gepresenteerd. Belangrijke materie, die wordt verteld op een leuke en laagdrempelige manier.

Hoe belangrijk?

Dagelijks overlijden er in Nederland ongeveer 57 vrouwen aan hart- en vaatziekten. Een hoog aantal al je het ons vraagt, mede veroorzaakt door het feit dat bij vrouwen hart- en vaatproblemen te vaak en te lang onopgemerkt blijven. Dr. Janneke zet zich zodoende in voor preventie en voor een betere (h)erkenning van hartklachten bij vrouwen, want 80% van de hart- en vaatziekten kan worden voorkomen door een gezonde leefstijl en gedragsverandering. En die gezondere leefstijl begint bij bewustwording waarbij dr. Janneke je maar wat graag helpt.

De eerste Vrouwenhart Show vindt plaats op 29 september 2019 in het DeLaMar Theater. Daarna volgen er nog twee voorstellingen op 21 november 2019 en 16 januari 2020. Voor meer informatie en/of kaartjes, klik hier