Dit zijn Europa's fijnste winkelsteden

September is het januari van de modewereld, wat betekent dat het de perfecte tijd is om je kledingkast op te schonen en aan te vullen. Maar wat zijn nou de beste steden om je collectie aan te vullen?

Dit zijn Europa's fijnste winkelsteden

Onderzoek

Holidu onderzocht wat de top 10 beste Europese steden zijn voor shopliefhebbers. Dit deden ze op basis van Google beoordelingen van zowel kledingwinkels als schoenenwinkels in de grootste steden van de Europese Unie. De meeste mensen zien Parijs, Milaan en Londen als dé grote modesteden, maar niets is minder waar. Lees hieronder wat de top tien is met daarbij de beste adressen.

Resultaten

1o. Milaan, Italië

De enige stad in de lijst waar Fashion Week plaatsvindt, een van de belangrijkste evenementen voor de internationale mode-industrie. Milaan kent een overvloed aan ontwerpers en designers. Wijken Quadrilaterale della Moda en Galleria Vittorio Emanuele II en de straat Corso Vittorio Emanuele II zijn de beste plekken om te winkelen.

9. Rome, Italië

Geen gebrek aan winkels in Rome. De Italiaanse hoofdstad huisvest meer dan 8400 winkels. Grote internationale merken en lokale boetiekjes, je vindt 't er allemaal. Via del Corso is de grootste winkelstraat.

8.  Sofia, Bulgarije

Na de val van het communisme zijn de winkelstraten geleidelijk vervangen door grote winkelcentra. Paradise Center en den Mall of Sofia zijn de mooiste van de stad.  

7. Keulen, Duitsland

Met een grotendeels autovrij centrum, is Keulen een aangename stad om te winkelen. De Schildergasse is de grootste winkelstraat en de plek waar je internationale merken vindt. Ook de Hohe Straße is een straat die veel te bieden heeft.

 

6. Boekarest, Roemenië

De Roemeense hoofdstad staat niet bekend om haar gezellige straatjes, maar om haar grote winkelcentra. Het Afi Cotroceni en de Bucharest Mall zijn de twee populairste. 

 

5. München, Duitsland

De rijkste stad van Duitsland komt op de vijfde plek in deze lijst. De stad biedt een unieke mix aan traditionele en moderne en designwinkels. Sendlinger Straße en Kaufingerstraße zijn leuke straten om af te struinen.

4. Napels, Italië

De tweede Italiaanse stad in de lijst is Napels, tevens de plaats waar je de beste pizza ter wereld kunt krijgen. Straten als Via dei Mille, Palazzo delle arti, Via Gaetano Filangieri en Via Chiaia mag je niet missen.

3. Wenen, Oostenrijk

De Mariahilfer Straße is dé plek waar grote designers en internationale merken hun winkels hebben gevestigd. Inspiratie en shopvertier alom dus. Tip: Ben je tijdens het winkelen toe aan een welverdiende pauze? Stop dan bij Amerlingbeisl. Dit knusse café heeft een sublieme kaart én een fijn terras op een verborgen binnenplaats. 

2. Turijn, Italië

De voormalige industriestad wordt beschouwd als de beste Italiaanse stad om te winkelen. Met bijna 2800 winkels is er genoeg keuze voor iedereen. De Via Roma, Porta Nuova en Piazza San Carlo zijn de plekken om even naartoe te gaan. 

1. Zagreb, Kroatië

De populairste winkelstad van Europa is de Kroatische stad Zagreb. In deze stad bevinden zich meer dan 915 winkels. De beste winkelstraten zijn Tkalčićeva, met kleinschalige  boetieks van lokale designers, en Ilica - een zes kilometer lange straat met winkels en cafés.