Dichtbij op vakantie? Dit zijn de mooiste stedentrips net over de grens!

Zin om er even tussenuit te gaan, maar geen tijd of budget voor een verre reis? Gelukkig hoef je helemaal niet ver te reizen voor een onvergetelijke stedentrip. Net over de grens liggen prachtige steden vol cultuur, historie en gezelligheid te wachten om ontdekt te worden. Het leuke is dat je er heel makkelijk met de trein of auto kunt komen!  

stedentrips

1. Brugge: middeleeuws sprookje in België 

Aan de westkant van België, bijna aan de kust, ligt de betoverende stad Brugge. Ja, betoverend! Deze middeleeuwse stad is echt zo mooi! In het historische centrum vol kronkelende straatjes, romantische grachten en indrukwekkende historische gebouwen kun je heerlijk ronddwalen. Must-sees zijn het Belfort, de Onze-Lieve-Vrouwekerk en het Begijnhof. Proef ook zeker van de lokale specialiteiten zoals Brugse Zot bier en ambachtelijke chocolade en ga Bourgondisch genieten in een restaurant. Waarschijnlijk heb je aan een dag niet genoeg, maar gelukkig zijn er genoeg goede hotels in Brugge.

Tips voor je bezoek aan Brugge:

  • Maak een rondvaart over de schilderachtige grachten
  • Bezoek de kunstcollectie in het Groeningemuseum
  • Shop souvenirs en lokale producten in de gezellige winkelstraatjes

2. Antwerpen: bruisende modestad aan de Schelde 

Nog zo’n Belgische topper is Antwerpen. Deze hippe havenstad staat bekend om zijn innovatieve modescene, indrukwekkende architectuur en bruisende kunstwereld. Bewonder de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, flaneer door de trendy wijken Het Zuid en Het Eilandje en shop till you drop in de Meir. Antwerpen is ook een paradijs voor foodies, met talloze toprestaurants en gezellige cafés.

Tips voor je bezoek aan Antwerpen:

  • Bezoek het iconische MAS museum met panoramisch uitzicht over de stad
  • Ontdek de diamantwijk en leer over de rijke geschiedenis van deze industrie
  • Struin over de sfeervolle Vogeltjesmarkt op zondagochtend

3. Londen: wereldstad vol cultuur en historie 

Dankzij de Eurostar is een tripje naar de Britse hoofdstad Londen zo gemaakt. Deze wereldstad biedt voor ieder wat wils, van eeuwenoude bezienswaardigheden tot hippe buurten en eindeloos shoppen. Must-sees zijn de Tower Bridge, Westminster Abbey, Buckingham Palace en een ritje in het iconische London Eye. Duik ook zeker de bruisende wijken zoals Soho, Camden en Shoreditch in.

Tips voor je bezoek aan Londen:

  • Maak een gratis rondleiding door de indrukwekkende British Museum
  • Snuif cultuur op in de talloze musea, galeries en theaters in de stad
  • Geniet van een traditionele afternoon tea in één van de chique hotels

4. Kopenhagen: Deens design en hygge (gezelligheid) 

De Deense modestad Kopenhagen is hot & happening! Deze compacte stad combineert oude charme met hippe, moderne vibes. Bewonder de kleurrijke gevels van Nyhavn, maak een selfie bij het iconische standbeeld van de Kleine Zeemeermin en shop uniek Deens design in de trendy boetiekjes. Proef ook zeker de heerlijke Scandinavische keuken in de vele toprestaurants.

Tips voor je bezoek aan Kopenhagen:

  • Bezoek de alternatieve wijk Christiania voor een unieke ervaring
  • Verken de stad op de fiets, zoals de locals dat doen
  • Breng een bezoek aan het fascinerend Louisiana Museum of Modern Art

5. Bremen: sprookjesachtig Hanzestadje 

Het Duitse Bremen is misschien minder bekend, maar zeker de moeite waard voor een bezoek. Dit pittoreske stadje ademt geschiedenis en charme. Hoogtepunten zijn de middeleeuwse Marktplatz met het UNESCO-erkende Raadhuis en standbeeld van de Bremen Stadsmuzikanten. Ontdek ook de gezellige Schnoorviertel met vakwerkhuizen en de moderne Überseestadt.

Tips voor je bezoek aan Bremen:

  • Beklim de 88 meter hoge Domtoren voor een prachtig uitzicht
  • Proef het lokale Bremer bier in één van de historische Ratskeller
  • Maak een boottocht op de Weser rivier langs de hoogtepunten

6. Düsseldorf: metropool aan de Rijn 

Ook Düsseldorf ligt op steenworp afstand van Nederland. Deze mondaine stad staat bekend om zijn exclusieve modemerken, hippe MediaHafen en gezellige Altstadt. Flaneer over de chique Königsallee, bewonder moderne architectuur en proef de lokale Altbier in één van de vele Hausbrauereien. Düsseldorf verrast met een mix van traditie en innovatie.

Tips voor je bezoek aan Düsseldorf:

  • Bezoek de top van de Rheinturm voor een weids uitzicht over stad en rivier
  • Ontdek de creatieve wijk Flingern met streetart en vintage boetiekjes
  • Relax in het groene Hofgarten stadspark midden in het centrum

7. Luxemburg: prachtig gelegen 

De hoofdstad van het Groothertogdom Luxemburg is uniek! Het UNESCO-erkende oude stadscentrum ligt spectaculair op hoge kliffen boven de rivieren Alzette en Pétrusse. Bezoek de gotische Kathedraal van Notre-Dame, wandel door de schilderachtige wijken Grund en Clausen en ontdek de indrukwekkende kazematten, een netwerk van ondergrondse gangen en ruimtes. Luxemburg Stad is klein maar fijn, perfect voor een ontspannen stedentrip.

Tips voor je bezoek aan Luxemburg:

  • Het Palais de Justice is een echte must-see
  • Neem zeker de lift vanuit het Pescatore Park naar de wijk Pfaffenthal: een bijzondere ervaring! De lift is van glas en zakt zo’n 71 meter de diepte in. Onderweg geniet je van een fantastisch uitzicht op de stad en Grund.

Kortom, je hoeft helemaal niet ver te reizen voor een onvergetelijke stedentrip. Kies je favoriet en ga op ontdekking!

Lifestyle
  • Adobe Stock