Recept pumpkin spice latte: ideaal voor de herfstdagen

In Amerika is het een ding: de pumpkin spice latte. Je kunt hem in Nederland kopen bij o.a. de Starbucks. Maar het allerlekkerste is natuurlijk wanneer je hem zelf maakt en wij leren je hoe.

Recept pumpkin spice latte: ideaal voor de herfstdagen

Voor twee personen

Pompoenkruiden:- 1 theelepel kaneel- 1/2 theelepel gemalen gember- Snufje gemalen kruidnagel- Snufje gemalen nootmuskaat

Pumpkin Spice Latte:- 500 ml volle melk- 300 gram pompoen- 2 eetlepels suiker- 2 eetlepels vanille extract- 1 theelepel pompoenkruiden- 120 ml espresso

In Amerika koop je de pompoen-puree kant- en klaar uit een potje, in Nederland zijn we helaas nog niet zover. Daarom beginnen we daar mee. Hak de pompoen in blokjes en rooster deze een half uur op 200 graden in een voorverwarmde oven. Daarna met een staafmixer pureren tot een gladde massa.

Roeren & Blenderen

Dan is het tijd voor de kruiden en melk. Meng alle kruiden, en begin met de melk, suiker en puree. Zet dit op middelhoog vuur. Verwarm tot het bijna kookt, maar zonder dat het daadwerkelijk kookt. Daarna roer je de pompoenkruiden en vanille erdoorheen. Giet het mengsel vervolgens in de blender, waardoor de melk luchtig wordt. Als laatste wat espresso toevoegen en eventueel serveren met slagroom en extra kruiden. Voìla: genieten maar!