Onmisbaar in je herfstgarderobe: deze 3 soorten jeans

Een nieuw seizoen gaat wat ons betreft gepaard met het aanschaffen van nieuwe items voor in onze garderobe. In de herfst kunnen fijne spijkerbroeken hierin natuurlijk niet ontbreken, en om je een beetje op weg te helpen vertellen we je alvast welke jeans helemaal trendy zijn dit najaar. 

jeans

Jeans

Jeans zijn een absolute must-have voor de herfst. Dit veelzijdige kledingstuk combineert moeiteloos stijl en comfort, wat perfect uitkomt gezien het wisselvallige herfstweer. De stevige stof biedt bescherming tegen de frisse wind en kou die in ons land al gauw de kop op steekt, maar is toch luchtig genoeg voor op de warmere herfstdagen. Bovendien passen jeans bij vrijwel alles: van een dikke trui of hoodie voor een casual look tot een nettere blouse of jas voor een meer geklede uitstraling. Dus of je nu een boswandeling maakt of een koffiedate hebt, met jeans zit je altijd goed.

Maar dan rest natuurlijk de vraag: welke soorten jeans zijn het komende seizoen het populairst? Who What Wear legt het ons haarfijn uit:

1. Low-rise baggy jeans

Ook dit jaar gaan we de baggy jeans weer veel tegenkomen, en dan hebben we het met name over het low-rise model. De low-rise baggy jeans geeft een stoere twist aan je look en valt perfect te combineren met tal van verschillende stijlen. Zo kun je het item dragen met sneakers, maar ook met hakken, je kunt er een coole all-denim look van maken, of de broek combineren met een blouse voor een wat nettere uitstraling. Kortom: de mogelijkheden zijn eindeloos!

2. Omgeslagen broekspijp

Of je ze nu zelf omslaat, of een exemplaar koopt waarvan de broekspijpen al zijn omgeslagen: deze jeanstrend is ook in de herfst van 2024 weer populair.

3. Barrel-leg jeans

Ook van de barrel-leg jeans zijn we de komende tijd nog niet af. Deze trend is een gevalletje 'you hate it, or you love it', en wat ons betreft verdwijnt de barrel-leg jeans in ieder geval nog láng niet uit het straatbeeld! Iedere modeliefhebber moet er simpelweg één in zijn of haar kast hebben hangen deze herfst.

Vintage

Voordat je als een razende allemaal (online) winkels bij langs gaat om nieuwe jeans in te slaan voor de herfst, raden we je aan om te kijken wat je allemaal tweedehands kunt scoren. Online en op vintage markten vind je namelijk een hoop spijkerbroeken – vaak van dure merken – voor een schappelijke prijs. Dat is beter voor je portemonnee en je bent ook nog eens hartstikke duurzaam bezig. Win-win situatie als je 't ons vraagt!

Mode
  • Who What Wear
  • NL Beeld