5 x tassentrends voor dit najaar

Zoals we allemaal wel weten, kunnen goede tassen beslist niet in onze garderobe ontbreken. Met al die verschillende soorten, designs en trends kan het soms lastig zijn om te kiezen welk exemplaar je aan wilt schaffen. Daarom delen we alvast de mooiste tassentrends voor dit najaar, zodat jij er komende herfst altijd stylish bij loopt! 

tassentrends

1. Tassen met bedels

Coach gaf het startschot voor de tassenbedel-trend tijdens de New York Fashion Week, en het lijkt er niet op dat dit fashion statement – waar niemand minder dan Jane Birkin al jaren fan van is – al uit het straatbeeld zal verdwijnen. Sterker nog: ook bij shows van Fendi, Miu Miu en Etro doken de bedels aan tassen verschillende keren op tijdens Copenhagen Fashion Week. Overal waar je keek, pronkten mensen met tassen behangen met parelkettingen, juweelachtige beren, ingelegde kroonjuwelen en schattige kleine knuffels. Het credo van deze trend lijkt duidelijk: meer is absoluut meer.

Beeld: Sarah Hellen Treacher
Beeld: Sarah Hellen Treacher
Beeld: Sarah Hellen Treacher

2. Bordeauxrood

Deze donkerrode, kers-achtige tint duikt iedere herfst weer op, maar dit jaar komt deze tassentrend echt tot een hoogtepunt. We zagen de prachtige bordeauxrode kleur al voorbijkomen bij onder andere Ferragamo, Fendi en Gucci en er zullen ongetwijfeld nog vele merken volgen. De kleur combineert uitstekend met zwart, marineblauw, grijs en denim, tinten waar we in de herfst veel naar neigen. Dit maakt een bordeauxrode tas – wat ons betreft – dé perfecte investering voor tijdens het najaar.

3. Halvemaanmodel

Dit relaxte, praktische ontwerp leent zich goed voor dagelijks gebruik en past perfect bij de boho-renaissance die de modewereld momenteel doormaakt. Doordat tassen met een halvemaanmodel vaak een ruime inhoud hebben, kun je ze ook goed gebruiken ter vervanging van een tote bag. Hoewel je er vaak geen laptop in kwijt kunt, past er verrassend veel in. Dit maakt de tas erg geschikt voor een weekendje weg of avond uit.

4. Tassen met studs

Ook tassen met studs gaan we in grote getallen ten tonele zien verschijnen deze herfst. Dit item is hét statement piece dat elke outfit een stoere, edgy twist kan geven. Of je nu kiest voor subtiele metalen details tijdens een dagje uit of voor een volledig bezaaid ontwerp op een avond stappen, complimentjes zijn gegarandeed. Dus wat ons betreft geldt komend seizoen: hoe meer studs, hoe beter!

Beeld: NL Beeld
Beeld: NL Beeld
Beeld: NL Beeld

5. Bijzondere hengsels

Bijzondere hengsels sierden de catwalks bij Prada, Tory Burch, Jil Sander en Moschino en werden hiermee één van de meest onverwachte tassentrends van de herfst. De details, sommige puur decoratief en andere semi-functioneel, bewijzen dat zelfs als de vorm van je tas geen aandacht trekt, de manier waarop je hem draagt ​​dat wel kan.

Vintage

Het liefst zouden we onze kast natuurlijk gevuld zien met Gucci, Chanel en Loewe-tassen. Maar helaas zorgt het grote prijskaartje ervoor dat het niet voor iedereen is weggelegd. Gelukkig bestaan er ook merken die tijdloos zijn én een schappelijk prijsje hebben.

Een andere handige tip om alsnog een designer bag aan de haak te slaan, is door vintage te shoppen. Online en op tweedehands markten vind je een hoop tassen en misschien zelfs wel je droomtas. Let er altijd wel op dat de tas echt is, want anders zit je met een overprized neppert!

Mode
  • Glamour, Zalando
  • NL Beeld