Voor iedereen die houdt van avocado's en taart! Deze lekkere avocadotaart is ook nog eens veganistisch én lactosevrij.
Ingrediënten
95 garneeramandelen
50 gram sesamzaad
1 eetlepel anijszaad
125 gram dadels zonder pit
3 eet-rijpe avocado's
1 citroen (schoongeboend)
1 medium handsinaasappel (schoongeboend)
4 eetlepels ahornsiroop
100 ml amandelmelk
2 eetlepels vanillearoma
100 gram geurloze kokosolie
keukenmachine
springvorm diameter 18 cm
bakpapier
How to prepare
1. Verhit een koekenpan zonder olie en rooster de garneeramandelen, sesamzaad en anijszaad voor 3 minuten. Schep deze uit de pan en maal fijn met de keukenmachine, samen met de dadels. 2. Bekleed de bodem van de springvorm met het bakpapier. Bedek de bodem gelijkmatig met het dadel-amandelmengsel en duw aan. 3. Snijd de avocado's doormidden. Haal de pit eruit en schep het vruchtvlees uit de schil. Deze doe je in de keukenmachine. Daarna pers je de citroen uit en voeg je het sap toe. Rasp de sinaasappelschil boven de kom van de keukenmachine. 4. Voeg de ahornsiroop, amandelmelk en het vanillearoma toe aan het avocadomengsel. Pureer dit vervolgens tot een glad mengsel. Verwarm de kokosolie in een steelpannetje en voeg toe aan het avocadomengsel. Verdeel het mengsel over de bodem en strijk glad. 5. Zet de taart in de koelkast en laat deze minimaal twee uur opstijven. Daarna is het tijd voor le déjeuner!
Eet smakelijk!