Zo kom je erachter welk type yoga het beste bij je past

We weten allemaal dat yoga kalmerend en goed voor je is. Maar met zo’n 4.000 verschillende soorten, kan het uitzoeken welk het beste bij je past, het zen er enigszins uit halen. Om verwarring te voorkomen, zetten wij een paar soorten voor je op een rijtje.

1. Vinyasa Flow yoga

Vinyasa Flow lessen zijn gericht om op een vlotte en creatieve manier, verschillende yogabewegingen met elkaar te verbinden. Enne, het focussen op je ademhaling is een belangrijk onderdeel is.

2. Hatha Yoga

Hatha yoga is een algemene term die verwijst naar elk type yoga dat fysieke houdingen instrueert. Wanneer een les als Hatha wordt gelabeld, betekent dit over het algemeen dat je een mooie, zachte inleiding krijgt tot alle klassieke yogahoudingen. Je focust je hier op balans, houding en ademhaling.

3. Power Yoga

Power Yoga is een energieke variant van yoga, met veel beweging. De lessen zijn vaak heet, zweterig en hebben luide muziek. Een soort yoga-meets-disco, ideaal voor fitnessfans.

4. Bikram Yoga

Bikram Yoga is een 90 minuten durende les, in een warme ruimte. De volgorde van de oefeningen is ontworpen om je interne organen, aderen en spieren alles te geven wat ze nodig hebben om een optimale gezondheid en functie te behouden.

5. Yin Yoga

Deze stijl draait allemaal om het vinden van rust en het ‘afkoelen’ van je lichaam. De yoga heeft een traag tempo, waarbij houdingen gedurende een langere periode worden aangehouden. Fysiek gezien is deze soort gericht op het vergroten van je flexibiliteit. Daarnaast komt je geest ook meer tot rust.

Laatste nieuws