Zo vind je de beste olijfolie voor je gerecht

Oil & Vinegar werkte samen met olijfoliesommelier Wilma van Grinsven-Padberg om een exclusieve olijfolielijn te ontwikkelen. De reden? De ene olijfolie is de andere niet, dus door deze lijn heb je altijd een olijfolie bij de hand die het beste bij je gerecht past.

Zo vind je de beste olijfolie voor je gerecht

Eén olijfolie?

Hoeveel soorten olijfolie heb jij in de keuken staan? Veel Nederlanders gebruiken één olijfolie voor alle soorten gerechten. Wij moeten toegeven: ook wij maken ons daar schuldig aan. Die ene fles olijfolie wordt gebruikt om in te bakken, maar ook door de geliefde salade met burrata en om brood in te dippen. Zonde, vindt olijfoliesommelier Wilma van Grinsven-Padberg. Zij besloot een exclusieve olijfolielijn te ontwikkelen die bestaat uit drie extra vierge olijfoliën die speciaal zijn afgestemd op drie soorten gerechten.

Gerechten

De juiste olijfolie kan een gerecht verrijken, maar dan moet je wel weten welke olie het beste is. Wilma is dé olijfolie-expert van Nederland en heeft veel kennis van oliën. Zij is de afgelopen maanden bezig geweest met het vinden van de perfecte olijfolie bij elk soort gerecht. Maak je vanavond dus een lekkere salade? Gebruik daarvoor dan de olijfolie die bedoeld is voor salade en groente. En staat later deze week een rijkgevulde soep op het menu waarbij je graag stokbrood eet? Dip 'm in de olijfolie die ontwikkeld is voor brood. En zeg nu eerlijk: hoe gezellig zullen deze kannetjes in je keuken staan?