Recept: truffelrisotto en witlof met truffelpesto

Oil & Vinegar komt in het kader van haar nieuwe feestcollectie met dit heerlijke recept. 

Truffelrisotto en witlof met truffelpesto

Liefhebbers van risotto opgelet! Dit heerlijke risotto recept van Oil & Vinegar wordt geserveerd met ambachtelijke Reypenaerkaas, witlof en truffelpesto voor een nog intensere smaak. Klinkt goed!

Benodigdheden (voor 4 personen): 

2 stuks witlof

4 el Pesto al

Tartufo

100 g Reypenaer kaas

1 zak Risotto Tartufo

4 el Olio di Oliva Tartufo

1 sjalot

1 dl witte wijn

9 dl groentebouillon

1 potje Tartufo

2 takjes peterselie

Zo maak je het

1. Verwarm de oven op 150 graden. Halveer de witlof en besmeer de binnenkant met de Pesto al Tartufo. Bestrooi de witlof met 40 gram Reypenaerkaas en laat 20 minuten bakken in de oven.

2. Snipper de sjalot, verwarm de Olio di Oliva Tartufo in een pan en fruit hierin de sjalot voorzichtig aan. Voeg de Risotto Tartufo toe en roer 2 minuten goed door. Blus met de witte wijn en breng het geheel aan de kook. Voeg nu beetje voor beetje de groentebouillon toe en kook de risotto in ongeveer 15 minuten gaar. Voeg op het einde de rest van de Reypenaerkaas toe en meng die door de risotto.

3. Serveer de witlof samen met de risotto op een bord. Rasp wat Tartufo over de risotto en besprenkel het gerecht met de Olio di Oliva Tartufo. Hak als laatste de peterselie fijn en strooi die over het gerecht.

Smullen maar!

Laatste nieuws