3x voordelen van een inloopdouche in je badkamer

Het ziet er ook nog eens mooi uit!

inloopdouche badkamer

Wanneer je de badkamer gaat verbouwen, heb je ook een nieuwe douche nodig. De inloopdouche blijft voor veel mensen een populaire keuze in de gloednieuwe badkamer. Begrijpelijk, want er zitten veel voordelen aan een dergelijke douche:

Luxueuze uitstraling

Allereerst heeft een inloopdouche een luxueuze uitstraling. Een douchebak met een deur of gordijn is het soms net niet, terwijl een inloopdouche de ervaring biedt van een luxe hotel, dat helemaal van jou is. Als jij je badkamer qua luxe een echte upgrade wil geven, is een inloopdouche dus een fantastisch idee.

Makkelijk schoon te houden

Als jij ook een hekel hebt aan schoonmaken (en laten we eerlijk zijn: wie houdt er wel van?) is een inloopdouche een ideale keuze voor bij jou in de badkamer. Een inloopdouche is doorgaans namelijk niet veel meer dan een vierkante of rechthoekige bak, zonder onhandige hoekjes en randjes die een normale douchebak nog weleens wil hebben. Om die reden is het ook veel makkelijker schoon te maken. Dat scheelt niet alleen tijd, maar je voorkomt hier ook aanslag van schimmel of kalk mee.

Veiligheid

Wanneer je een huis deelt met iemand die slecht ter been is, of wanneer je je zelf wilt voorbereiden op de dag dat niet alles meer vanzelf gaat, is een inloopdouche een veiliger optie dan een gewone douchebak. Een inloopdouche kun je namelijk gewoon in- en uitlopen (het zit al in de naam) en je hoeft niet over een randje heen te stappen. Daarom heb je met een inloopdouche minder kans dat je uitglijdt.

Let op

Een inloopdouche kent vele voordelen, maar bij de installatie en het gebruik van de inloopdouche zijn er wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Ten eerste is er geen deur of gordijn die het water tegenhoudt, waardoor je echt voor een goed afwateringssysteem moet zorgen, anders wordt de badkamer ontzettend glad en is het alsnog een onveilige boel. Ook kan het slim zijn om jou en je huisgenoten of gezin aan te leren om na het douchen even met de trekker door de badkamer te gaan. Daarnaast is er ook geen deur of gordijn die stoom tegenhoudt. Een raampje open doen na het douchen of een goed afzuigsysteem is bij een inloopdouche dus heel belangrijk.

Lifestyle
  • Pexels (Vecislavas Popa)