5 simpele manieren om je badkamer te restylen

Ben je toe aan een nieuwe badkamer, maar weet je niet precies wat de laatste trends zijn? Of heb je niet het budget om je badkamer te verbouwen voor duizenden euro’s? Elegance zet vijf trends op een rij en geeft tips voor ieder type badkamer.

5 simpele manieren om je badkamer te restylen

Toe aan een nieuwe badkamer, maar weet je niet precies wat de laatste trends zijn? Of heb je geen zin in een complete verbouwing en wil je weten hoe je met kleine aanpassingen grote veranderingen kunt maken? Lees dan vooral even verder.  

De badkamer is de plek waar je dagelijks je make-up doet of tot rust komt in bad met een goed boek. Kortom, een plek waar je best wat tijd doorbrengt en daarom is het belangrijk dat ook deze ruimte volledig naar jouw smaak is ingericht. Of je nu houdt van bruine meubelen, een bloemmotief uit de jaren zeventig of een witmarmeren inloopdouche... Als je badkamermeubelen gaat kopen moeten deze bij jouw smaak en de ruimte passen.

Planten

Misschien wel de makkelijkste manier om je badkamer wat gezelliger te maken, is door planten erin te zetten. Planten zorgen voor een natuurlijke uitstraling en ook de warmte in de badkamer is goed voor deze groene vrienden. Heb je een grote badkamer? Probeer dan een set verschillende planten bij elkaar te zetten. Zorg er wel voor dat de pot van de plant in dezelfde stijl is als de rest van de badkamer. 

Zwarte details

Een detail dat steeds vaker te zien is in moderne badkamers: matzwarte douchekoppen, deurknoppen en kranen. Dit zorgt voor een strakke en modieuze uitstraling. Het zwart komt het beste tot zijn recht wanneer de rest van de kleuren licht zijn. Ook past hout erg goed bij de zwarte urban details. 

Poster of schilderij

Door een leuke foto, poster met grappige tekst of chic schilderij op te hangen aan de muur, kan de ruimte er al heel anders uit zien. Nog een voordeel is dat een muuraccessoire weinig ruimte in beslag nemen en je het een hele persoonlijke twist kunt geven.

Koperen badkuip

De antieke koperen badkuip deed haar intrede halverwege de negentiende eeuw. Deze eyecatcher is de laatste jaren in een volledig nieuw jasje gestoken en wordt steeds vaker gespot in moderne badkamers. Een minimalistisch interieur zorgt ervoor dat de badkuip volledig tot zijn recht komt. 

Minimalisme

Zo weinig mogelijk meubels en vooral geen poespas. Minimalistische interieurs zijn nog steeds heel populair. Het voordeel van deze stijl, is dat je er heel makkelijk je eigen draai aan kunt geven. 

Meer tips over inrichting vind je in de Lifestyle rubriek van Elegance.