Ontdek de verborgen parels van de Walliser Alpen met de Gornergrat Railway in de Gornergrat bergkam

Een unieke ervaring die je niet wil missen!

gornergrat railway

Een reis naar Zwitserland is het summun van een droomvakantie. Waar menig mens meestal de zonnige strandvakanties opzoekt, wordt Zwitserland steeds populairder onder vakantiegangers. Zo hebben de Walliser Alpen heel wat verborgen parels. Neem bijvoorbeeld de Gornergrat Railway, waarmee je de allermooiste plekjes van Zwitserland ontdekt.

Een avontuurlijke en authentieke treinbeleving

Heb je dit jaar geen behoefte aan zon, zee en strand, maar ben jij juist in voor een actieve vakantie door de prachtige bergen? Dan is het Zwitserse Gornergrat de perfecte vakantiebestemming voor jou. In de winter is deze regio al een echte parel, maar in de zomerperiode mag de ultieme mountain experience er ook zeker zijn.

Op een hoogte van maar liefst 3.089 meter boven het dorpje Zermatt, ligt de bergkam Gornergrat. Hier kun je genieten van een onovertroffen uitzicht op de Matterhorn en van de overige witte bergtoppen, kijk je je ogen uit op de schilderachtige landschappen én biedt de regio je ook nog eens een grote dosis aan avontuur.

En om niet alleen de locals, maar ook de toeristen de unieke ervaring te bieden, waant zich een prachtig en authentiek treinspoor van maar liefst 9,3 kilometer waar je middels een speciale manier dit gebied op een luxe manier kunt ontdekken: met de Nostalchic Class. Zo stamt de treinwagon uit het jaar 1961, welke de exclusieve ambiance en elegantie uitstraalt van die tijd. Maar naast de authentieke treinwagon, is het uitzicht ook nog eens adembenemend.

De oude treinwagon welke stamt uit 1961.
De exclusieve ambiance en elegantie uit 1961 zie je terug in het interieur.

Nostalchic class-tour

Je unieke avontuur begint zo'n 1.604 meter boven zeeniveau, in Zermatt. In Hotel Monte Rosa word je warm welkom geheten in hun knusse Edward's Café Bar. Proostend met een welkomstdrankje word je voorbereid op een dag vol avontuur, nostalgie en natuurlijk heel veel plezier.

Na het welkomstdrankje is het tijd om de oude stad van Zermatt te ontdekken middels een guided tour. Wanneer je de alle ins en outs over het oude stadje te weten bent gekomen, is het dan eindelijk tijd voor de unieke treinreis. Tijdens deze reis maak je een klim maakt tot een hoogte van maar liefst 3.089 meter om de Gornergrat te ontdekken.

De guided tour door de Walliser Alpen.

Tijdens deze magische treinreis in de Gornergrat bergkam maak je een stop op een exclusieve locatie, zodat je een aantal prachtige plaatjes kan schieten. Daarnaast is er een meertalige conciërge aanwezig in de trein, wie niet alleen kenner is van de regio, maar ook een sublieme verhalenverteller. Middels interessante anekdotes zal hij je alle ins en outs vertellen over de regio.

De meertalige conciërge wie niet alleen kenner is van de regio, maar ook een sublieme verhalenverteller.

Eenmaal aangekomen op de Gornergrat heb je hier uitzicht op de hoogste top van Zwitserland: de Monte Rosa, de Gorner-gletsjer en in totaal 29 bergen boven de 4.000 meter. Een van deze bergen is de Matterhorn, welke je op de top van de Gornergrat in al zijn glorie kan bewonderen. Een te gekke ervaring, dus.

Een viergangendiner op 2.222 meter hoogte met panorama-uitzicht

Vervolgens daal je weer terug naar 2.222 meter, waar je uitstapt op de Riffelalp. Hier krijg je in het restaurant Riffelalp Resort een overheerlijk en lokaal viergangenmenu voorgeschoteld. Met een prachtig panorama-uitzicht op de Matterhorn is dit culinaire avontuur er zeker eentje voor in de boeken.

Zo zie je maar: er is genoeg te doen in de prachtige Walliser Alpen. Ben jij binnenkort dus van plan om een bezoekje te brengen aan Zwitserland? Mis dan zeker niet de Nostalchic Class-tour over de Gornergrat Railway.

Kijk voor meer informatie op: www.gornergrat.ch/nostalchic.

Reizen
  • (c) Gornergrat Railway – Christian Pfammatter / Urs Jossi