Een onvergetelijke ervaring in de Walliser Alpen? Breng een bezoekje aan Oenoparc Les Celliers de Sion

Op dit domein ontdek je de Walliser Alpen op een hele andere, maar indrukwekkende manier.

Les Celliers de Sion

Ga jij binnenkort op vakantie naar Zwitserland, en ben jij nog op zoek naar een uniek uitje? Dan is Les Celliers De Sion in de regio Wallis de perfecte plek voor jou. De wijngaard is opgericht door twee families met een passie voor wijn én de Valais-druif, waardoor ze hun gasten met alle liefde meenemen in het hele proces. Daarnaast is de wijngaard hét vertrekpunt voor talrijke wandelingen om het hele landgoed te ontdekken.

De geschiedenis van Les Celliers de Sion

In 1992 kwamen familiebedrijven Varone en Bonvin op het geniale idee om hun krachten te bundelen om zo 'Les Celliers de Champsec' te creëren. Ooit waren de twee concurrenten, maar al snel werkten ze samen naar een gemeenschappelijk doel: de diversiteit en het potentieel van de wijnbouw in de regio Wallis te vertegenwoordigen.

Inmiddels heeft Philippe Varone, burgemeester van de stad Sion, besloten om het beheer van zijn bedrijf over te dragen aan Les Celliers de Sion, geleid door David Héritier. De twee hebben al veel mijlpalen behaald, met als meest recente mijlpaal: het eerste Oenopark (wijnproeverij, red.) van Zwitserland aan de voet van de prachtige wijngaarden. En precies daarom is Les Celliers de Sion een perfecte ontmoetingsplaats voor consumenten én wijnboeren.

Een rondleiding door de wijnmakerij

Om alles te weten te komen over de wijngaarden in de omgeving, kun je als bezoeker kiezen voor een discovery tour. Tijdens deze guided tour door Les Celliers de Sion kom je alles te weten over het bedrijf en het landgoed. Zo begin je met een korte film over de wijngaarden en de druiven, waarna je een bezoek brengt aan de kelder waarin de Cuvées 1858 and Stricto Sensu in alle rust liggen te rijpen. Daarna is het tijd voor een overheerlijke tasting van vijf karakteristieke wijnen van Maison Bonvin en Maison Varone. Daar zeg je toch geen nee tegen?

Tijdens de discovery tour kom je alles te weten over Les Celliers de Sion en proef je de lekkerste wijnen.

E-bike-tour

Maar dat is niet de enige activiteit die je op het landgoed kunt doen. Zo kun je naast prachtige wandelingen, ook kiezen om de fiets te pakken tijdens een indrukwekkende e-bike-tour. Op deze manier ontdek je de prachtigste wijngaarden rond Les Celliers de Sion.

E-bike-tour door de terrasvormige wijngaarden rond Les Celliers de Sion.

Natuurlijk hoort daar ook een heerlijke picknick bij voor onderweg, mét een lekkere fles wijn.

En daar kan een heerlijke picknick, inclusief een fles wijn, natuurlijk niet ontbreken.

Doe jij het liever rustiger aan en wil je genieten van een hapje en een drankje, inclusief prachtig uitzicht? Dan is wellicht een van de zogheten 'guérites' een heerlijke uitvalsbasis voor jou. De guérites waren vroeger hutten waar apparatuur en dergelijke werd opgeslagen, en waar nodig ook in werd overnacht. Inmiddels zijn de hutten omgetoverd in gezellige plekken waar je – tijdens je bezoek aan Les Celliers de Sion – even tot rust kan komen onder het genot van een drankje en een kleine maaltijd.

Een kleine pitstop bij een van de guérites om te genieten van het uitzicht onder het genot van een hapje en drankje.

Gatehouse tour

De guérites zijn gevestigd op de allermooiste plekken in Celliers de Sion. Middels een Gatehouse Tour kun je ze dan ook alle drie (La Guérite Brûlefer, Le Cube & Le Clos du Château) een bezoekje brengen. Op deze manier ervaar je het prachtige karakter van Wallis en ontdek je tegelijkertijd de wijntradities en -expertises van de regio. Tijdens deze indrukwekkende tour zul je de geheimen van de prachtige wijngaarden ontdekken onder leiding van een gids wie alles weet over de omgeving en de rijke geschiedenis over de wijnbouw in de regio Wallis.

Geniet van de heerlijke wijnen en het mooie uitzicht tijdens de indrukwekkende Gate Tour.

Het grootste ondergrondse meer van Europa

Maar naast de wijngaarden en verschillende tours is er nog veel meer te beleven nabij de wijngaarden. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij het grootste ondergrondse meer van Europa: Lac Souterrain de Saint-Léonard. Tijdens deze guided tour vaar je over het blauwe water tussen de ondergrondse rotsen. Wil je dus echt gaan voor een bijzondere ervaring in hartje Wallis? Sla deze tour dan zeker niet over.

Na deze indrukwekkende boottour kun je weer voet aan wal zetten, waarna je meteen door kan naar de wijngaarden Celliers de Sion. Hier kun je de overheerlijke, inheemse wijnen van het Wallis-gebied kunt uitproberen. Sluit daarna je avontuur af met een typische regionale maaltijd bij een van de guérites op het domein waar je de overheerlijke, inheemse wijnen van het Wallis-gebied kunt uitproberen.

Ben jij dus op zoek naar een uniek uitje in de Walliser Alpen, dan zit je bij Les Celliers de Sion goed. Heerlijk wijnen tussen de wijngaarden, verschillende tours en een unieke boottocht in de ondergrondse wateren van het gebied: Les Celliers de Sion heeft genoeg moois te bieden voor een onvergetelijke dag.

Reizen
  • ©Celliers de Sion, ©Olivier Maire