5 Nieuwe films die je niet wil missen

Pak de popcorn er maar bij.

Er staan weer een hoop nieuwe, goede films op de agenda. Wij zetten de must-sees van het moment voor je op een rij.

Wicked little letters

Een messcherp Engels komedie-mysterie is altijd onweerstaanbaar. En met Oscar- en BAFTA-winnaar Olivia Colman en BAFTA-genomineerde Jessie Buckley in de hoofdrollen zit het acteerwerk meer dan goed. Wicked little letters vertelt het waargebeurde verhaal over het badplaatsje Littlehampton, dat wordt opgeschrikt door mysterieuze en obscene handgeschreven brieven. Er ontstaat een strijd tussen Colmans correcte Edith en de vals beschuldigde grofgebekte Rose (Buckley).
Nu in de bioscoop

The promised land

De Deense Oscar-inzending The promised land kwam helaas niet verder dan de shortlist, maar het historische drama met Mads Mikkelsen en Amanda Collin is het wel degelijk waard om te bekijken. In 1755 heeft kapitein Ludvig von Kahlen als doel de ongetemde Deense heide leefbaar te maken om in naam van koning Frederik V een kolonie te bouwen. Hij krijgt eer, rijkdom en een koninklijke titel, maar dan komt er een vijand bij. Een ouderwets groots epos zoals we niet vaak meer zien, zonder dat het oubollig wordt. Mikkelsen alleen al maakt dit het waard.
Nu in de bioscoop

Back to black

Sam Taylor-Johnson (Nowhere boy, A million little pieces) regisseert deze ode aan Amy Winehouse (gespeeld door Marisa Abela). We volgen haar opvoeding en opkomst in Londen, wereldwijde succes en haar tragische dood. We zien Amy’s worsteling met roem en haar demonen, maar bovenal zien we haar genialiteit, humor en de eerlijkheid waarmee ze alles deed. Naast Abela zijn er bijrollen voor Eddie Marsan, Lesley Manville en Jack O’Connell.
Vanaf 18 april

De terugreis

Leny Breederveld en Martin van Waardenberg spelen de hoofdrollen in deze melancholische, maar ook grappige roadmovie over herinneringen, acceptatie en liefde. De twee acteurs spelen Jaap en Maartje, al bijna 50 jaar samen. Als ze – met frisse tegenzin voor Jaap – besluiten om een oude vriend op te zoeken, rijden ze door een veranderd Europa. Kibbelend, vol herinneringen en pijnlijk als Jaap zich realiseert dat Maartje snel niet meer de oude zal zijn. Vanaf 21 maart

Four daughters

Een prijs voor Beste Documentaire in Cannes en een Oscar-nominatie in dezelfde categorie; Four daughters heeft ze allebei op zak. Kaouther Ben Hania regisseerde de film, die zweeft tussen documentaire en fictie, over Olfa wier oudste twee dochters op een dag verdwijnen. Het verhaal wordt verteld door Olfa en de overgebleven dochters en acteurs. Een vertelling over hoop, verzet en verdriet over botsende werelden.
Vanaf 11 april

Het is maar net waar je zin in hebt, maar keuze is er genoeg! Deze vijf nieuwe films mogen in ieder geval niet op je watch list ontbreken. Met welke begin jij als eerst?

Tekst: Jorrit Niels | Beeld: Wicked little letters 

Laatste nieuws