Horoscoop terugblik: dit was het jaar van de Stier

Wat hadden de sterren dit jaar in petto?

Het nieuwe jaar staat voor de deur en dus vind je in de laatste Elegance van het jaar weer de Enige Echte Grote Jaarhoroscoop. Maar, eerst gaan we traditiegetrouw terugblikken op de jaarhoroscoop van 2022, zodat je kunt kijken of-ie is uitgekomen. Hieronder lees je wat 2023 voor Stier (21 april t/m 20 mei) in petto had.

Het jaar van de Stier

Wat gold voor de afgelopen jaren geldt ook voor 2023, Chiron in Ram brengt een verborgen verdriet of pijn aan het licht. Een pijn die zich misschien lichamelijk manifesteert, misschien geestelijk. Je hebt de neiging om deze alleen te willen dragen en niet met anderen te delen. Misschien omdat je anderen niet wilt lastig vallen, misschien omdat je schaamte voelt. Het kan iets zijn wat al voor jouw geboorte is ontstaan, wat te maken heeft met de familiegeschiedenis. De bron kan ook later liggen, in je eigen jeugd. Hoewel je het onderwerp liever mijdt, zijn dit de jaren waarin je voor deze (geestelijke) pijn heling kunt vinden. Bijvoorbeeld door contact te zoeken met iemand die zijn of haar ervaring met dit type pijn heeft omgezet in een therapie of die je als vertrouweling kunt raadplegen.

Vooral tot 16 mei zou zo’n persoon veel voor je kunnen betekenen, omdat Jupiter ook door het teken Ram gaat. Je kunt dan alvast beginnen aan de voorbereidingen voor ‘het jaar van je leven’, want op 17 mei gaat geluksplaneet Jupiter door naar het teken Stier. Hij brengt je een periode vol mooie verrassingen. Wat is er beter dan die periode in te gaan met een schone lei, vrij van oud zeer? Gebruik de eerste maanden van het jaar dus om je klaar te maken voor deze mooie tijd die gemiddeld slechts eens in de twaalf jaar voorbijkomt.

Tekst: Hanny Roskamp | Illustraties: Jiating Liu via Inkling Illustrations