De bouclé jasjes zijn ook deze winter weer een trend du moment

Heb jij er al eentje weten te scoren?

We kunnen er bijna niet meer omheen: de bouclé jasjes zijn niet meer weg te denken bij menig fashion liefhebber. De jasjes zijn zelfs zó populair dat ze ook deze winter het modebeeld zullen veroveren.

Het bouclé jasje

Het is an sich al knap dat een modetrend tien jaar lang aanhoudt, maar wist je dat de bouclé jasjes inmiddels zestig jaar te zien zijn in het modebeeld? Ja, echt! Niemand minder dan Coco Chanelwho else? – bracht de allereerste bouclé jas op de markt.

En het leuke daarvan is ook nog dat het iconische jasje is geïnspireerd op herenkleding. Zo heeft het jasje natuurlijk de contrasterende bies, een 'boxy fit', gemixt met een chique twist door de grote logoknopen. Geen wonder dus dat het jasje nog steeds een fashion favorite is, toch? En om alvast een beetje inspo op te doen, zetten wij een aantal winterse bouclé looks voor je op een rijtje.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Iveta (@ivetazalc)

Een nieuw leven

Waar de oudere generatie de bouclé jasjes steevast bleven dragen, heeft nu ook de jongere generatie de fashion musthave van het moment gevonden. En door deze grote interesse, heeft de jongere generatie nieuw leven in het jasje geblazen. Zie het dus als een frisse kijk op de iconische trend mét het klassieke silhouet. En daar waar vroeger het bouclé jasje altijd werd gedragen met bijpassend rokje, wordt het juist nu gecombineerd met gescheurde oversized jeans, een zwarte sportlegging of zelfs met een joggingbroek.

Heb jij het bouclé jasje ook al in je kast hangen?

Bron: Who What Wear | Beeld: NL Beeld, Instagram