Bouclé maakt een comeback: zo draag je de trend

Modekenners voorspellen: bouclé wordt groot.

Lees ook

In de wereld van haute couture is bouclé nooit weggeweest, maar nu beperkt het zich niet alleen tot de catwalk. Zowel mannen als vrouwen hebben de trend omarmd en modekenners voorspellen dan ook dat het een grote trend gaat worden.

Inspiratie

De bouclé-trend heeft een beetje een welvarende Franse dame feel, maar door de jaren heen vonden modeliefhebbers en influencers manieren om items van de stof in hun garderobe op te nemen zonder er tuttig uit te zien. Benieuwd hoe de trend momenteel wordt gedragen? Wij verzamelden wat inspiratie.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Eniswardrobe (Eni) (@eniswardrobe)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Zina Charkoplia (@zinafashionvibe)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jen Azoulay (@jen_wonders)

Casual

Er zijn zoveel manieren waarop je bouclé-items kunt stylen. Een bouclé-jasje over een crop top – al dan niet ook van bouclé – of boven een losse pantalon. Vind je items van deze stof prachtig, maar houd je het graag casual? Draag dan een jasje boven een jeans. Op deze manier behoudt het item z’n elegantie, maar de spijkerbroek geeft het een stoere vibe.

Chanel

De bouclé-trend is er eentje die al heel wat decennia meegaat en die door niemand minder dan Gabrielle ‘Coco’ Chanel op de kaart werd gezet. De designer vond inspiratie in herenkleding en ontwierp toen een set bestaande uit een jas en rok van de stof. Het werd misschien wel een van de meest iconische kledingstukken van het merk.

Bron: Marie Claire | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook