Dit wordt de modekleur van 2022

Brown is the new black.

Zwart altijd goed? Dat klopt, maar het nieuwe modejaar staat in het teken van de kleur bruin. Als het aan modekenners ligt, wordt bruin het nieuwe zwart: een makkelijke kleur die je overal mee kunt combineren en dus niet in je garderobe mag ontbreken.

Bruine tinten

Bruin lijkt zwart over te nemen als de favoriete kleur in de mode. Verrassend? Well, achteraf gezien hadden we het misschien wel een beetje kunnen zien aankomen. Tijdens de presentatie van de Fall/Winter 2021 collection showden de grote namen al veel bruine tinten, waaronder Bottega Veneta en Chloé, beide modehuizen hanteerden bruin als thema.

Overgangskleur

Het lijkt erop dat het jaar 2022 in het thema van modekleur bruin komt te staan. Waarom we juist met deze kleur zo’n klik voelen? Tyrell Harriott, eigenaar van het merk TYRELL, heeft wel een idee. “Het wordt steeds populairder omdat het minimalistische modeklimaat verandert. Je volledig kleden in zwart sterft uit en wordt vervangen door maximalisme”, stelt hij tegenover The Zoe Report. Bruin lijkt hierin te dienen als de perfecte overgangskleur. “Het is bescheiden genoeg voor mensen die meer kleur aan hun garderobe willen toevoegen, zonder dat het beangstigend is.”

En los daarvan is bruin natuurlijk ook een prachtige kleur. Wij delen daarom wat outfitinspiratie met je.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lucy Williams (@lucywilliams02)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hannah Crosskey (@hannahcrosskey)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Marianne (@smythsisters)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Leonie Hanne (@leoniehanne)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Aimee Song (@aimeesong)

Retro

Bruin lijkt nu hot and happening, maar dat was in het verleden wel anders. Zo herinnert ontwerper Marcelo Gaia dat er een periode was waarin mensen de kleur echt niet droegen. Hij vindt het daarom ‘fris voor het oog’ dat er weer interesse is in de shade. Ook vindt hij de kleur retro. “Bruin is een nostalgische kleur, aangezien het erg populair was in de jaren ’90, toen velen van ons opgroeiden.”

All brown

Geheel bruine outfits zullen we meer gaan zien in het volgende seizoen. Gaia vermoedt dat met name pakken goed gaan scoren, onder andere omdat het er altijd stijlvol uitziet en de styling niet al te ingewikkeld is. “Een bruin pak kan in de winter worden gestyled met een argyle-vest en een mooie blouse, stevige laarzen of loafers met dikke pluizige sokken. Of, als je op vakantie bent, draag een bruine broek dan met een zijden bandana-top of een beha en gouden sieraden.”

Bron: Marie Claire | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws