Deze royal neemt tijdelijk de taken van prinses Kate op zich

Deze royal is steeds vaker aanwezig bij koninklijke aangelegenheden.

Kate Middleton

Prinses Kate focust zich de komende periode vooral op haar herstel en dat betekent dat een aantal van haar koninklijke taken overgenomen moeten worden. De komende tijd zullen we prinses Beatrice daarom een stuk vaker spotten tijdens koninklijke aangelegenheden. De prinses neemt deze zomer namelijk een meer zichtbare rol op zich nemen binnen de koninklijke familie, en neemt daarmee een paar taken van Catherine over.

Drukke periode

Met de prinses van Wales die thuis zit om zich te richten op haar herstel en koning Charles die – eveneens door zijn ziekteverleden – slechts enkele lichte royal duties op zich kan nemen, is de hulp van Beatrice zeer welkom binnen de koninklijke familie. Officieel wordt de 35-jarige prinses gezien als niet-werkend lid, maar in de drukke periode die eraan komt wordt van haar verwacht dat ze aanwezig zal zijn bij verschillende belangrijke evenementen.

Werkzaamheden

Zo zal prinses Beatrice haar oom koning Charles eind juni vergezellen tijdens het staatsbezoek van keizer Naruhito en keizerin Masako van Japan aan de Britse koninklijke familie. Maar na dit aanzienlijke, langverwachte evenement heeft Bea geen vakantie. Integendeel: de koninklijke agenda staat de aankomende zomer bomvol met belangrijke activiteiten.

Zo staat onder andere de jaarlijks terugkerende ceremonie ter ere van de verjaardag van de regerende Britse monarch – genaamd 'Trooping the Colours' – op de planning. Verder wordt Beatrice naar verluidt verwacht bij de ceremonie voor de Orde van de Kousenband midden juni en zijn er verschillende tuinfeesten op Buckingham Palace waarbij de royal aanwezig moet zijn. Kortom: stilzitten zal ze deze zomer in ieder geval niet.

Nieuwe gezichten

De toenemende aanwezigheid van prinses Beatrice komt overigens niet totaal uit de lucht vallen. Er wordt namelijk beweerd dat koning Charles de monarchie zou willen verlevendigen door vaker nieuwe gezichten naar voren te schuiven tijdens grote evenementen. En het lijkt erop dat Beatrice deze rol perfect zou kunnen – en willen – vervullen in de toekomst. In de loop der jaren heeft de prinses zich geëvolueerd tot een ambitieuze vrouw vol zelfvertrouwen én stijl. Ze kan dus als perfecte brug dienen tussen het traditionele koningshuis en de meer eigentijdse tendens van het moment.

Royalty
  • Nouveau, Hello! Magazine
  • NL Beeld