Herfstvakantie-tip: de podcast 'Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes'

Elf afleveringen met elf iconische Nederlandse vrouwen.

Samen met Rebel Girls heeft Abel Studios de podcast 'Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes' gelanceerd. Deze podcast zit boordevol beroemdheden en staat in het teken van vrouwenpower. Zo hebben ze onder andere Merel Westrik, Yara Michels, Natasja Gibbs en Tatjana Almuli weten te strikken voor de podcast. En hoewel deze kinderpodcast een Nederlandse bewerking is van de gelijknamige boekenreeks, is dit een té leuke herfstvakantie to do om toch te tippen. Dus waar wacht je op? Kids verzamelen, podcast aan en gaan!

Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes

De podcast 'Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes' is gebaseerd op de wereldwijde, gelijknamige boekenreeks. Zo is de veelgeprezen boekenreeks al in meer dan 100 landen verschenen waarvan 7 miljoen exemplaren zijn verkocht. Neem bijvoorbeeld het verhaal van Beyoncé, waar kinderen dansend en zingend hun aandacht vestigen op het verhaal van zangeres Pearl Jozefzoon. Of neem bijvoorbeeld het verhaal over het leven van Jane Goodall bij de apen in de jungle verteld door wildlife-expert Sterrin Smalbrugge. Of laat je kinderen terug in de tijd gaan met journaliste Natasja Gibbs, die het moedige verhaal van Amerikaanse heldin Rosa Parks vertelt. De allermooiste verhalen van vrouwen die op hun eigen rebelse manier de wereld hebben veranderd kun je door de lancering van deze podcast nu waar en wanneer je maar wil, luisteren.

Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes

Elf afleveringen, met elf iconische Nederlandse vrouwen

Het eerste seizoen van de podcast bestaat maar liefst uit elf afleveringen. Hier komen elf iconische Nederlandse vrouwen in te gast, om te praten over powervrouwen van over de hele wereld en hun rebelse verhalen. Denk bijvoorbeeld aan Merel Westrik, die het verhaal van Arianna Huffington – een media-icoon en schrijfster van 15 boeken – vertelt. Ook de jonge avonturier Laura Dekker, die als jongste persoon ooit de rond de wereld zeilde, vertelt haar eigen boeiende verhaal. Schrijfster en 'Swiftie' Tatjana Almuli geeft een inzicht in het leven en de teksten van Taylor Swift, een muzieksensatie die nog steeds de wereld verovert op haar eigen, niet conforme manier. En zo zijn er natuurlijk nog véél meer vrouwen die verhalen vertellen over andere iconische vrouwen.

Ook Michol Vanderpoel, Rebel Girls Head of Sale and Licensing is enthousiast over deze mooie samenwerking met Rebel Girls: "Rebel Girls heeft miljoenen meisjes over de hele wereld geïnspireerd om groter te dromen door middel van onze verhalen. We zijn verheugd om samen te werken met Abel. Want door dit geweldige podcast-format, bereiken onze verhalen een nog breder publiek. Door de stemmen van iconische Nederlandse vrouwen, weten we zeker dat meisjes en hun families zullen worden bevangen door de meeslepende verhalen van 'Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes'."

'Bedtijverhalen voor rebelse meisjes' is nu te beluisteren via Spotify!

Bron: Rebel Girls & Abel Studios | Beeld: Rebel Girls & Abel Studios, NL Beeld