5 dingen die je nog niet wist over Angelina Jolie

De actrice zit vol verrassingen.

Rome Film Festival - Eternals Photocall

Al jarenlang domineert Angelina Jolie Hollywood. Niet zo gek dus dat we al heel veel over haar weten. Over haar legendarische carrière, haar liefdesleven en haar oneindige schoonheid. Toch valt er nog veel meer te leren over Angelina. Dit zijn vijf dingen die je nog niet wist over de actrice.

1. Ze onderging in 2013 een borstamputatie

Zo'n tien jaar geleden heeft Angelina een moedige stap genomen in het belang van haar gezondheid. Aan New York Times onthulde ze dat ze een preventieve dubbele borstamputatie had ondergaan om het risico op borst- en eierstokkanker te verkleinen. Omdat de ziekte in haar familie voorkomt, was de kans om het te krijgen 87 procent. Door te kiezen voor een amputatie van beide borsten is die kans gedaald naar 5 procent. Een moedige beslissing!

2. Ze heeft maar liefst 16 tatoeages

Dat Angelina fan is van body art wist je misschien wel, maar het aantal tatoeages op haar lichaam ligt waarschijnlijk een stuk hoger dan je denkt. De actrice heeft namelijk maar liefst 16 tattoos. Onder andere de coördinaten van de geboorteplaats van haar kinderen hebben een mooi plekje op haar lichaam toebedeeld gekregen.

3. Ze is een Spelman-moeder

Angelina's oudste dochter, Zahara, studeert aan het Spelman College in Atlanta. Dat is een liberale school voor zwarte vrouwen – en dat is best bijzonder in Amerika.

4. Ze heeft lange tijd als diplomaat gewerkt

Dat Angelina graag een warm hart toedraagt aan goede doelen is geen geheim, maar wist je dat ze ook jarenlang als diplomaat heeft gediend? Van april 2012 tot december 2022 werkte ze als Goodwill-ambassadeur voor de Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen van de Verenigde Naties.

5. Ze eet graag insecten

Move over, kip- of vegaburger: Angelina is allang overgestapt op het eten van insecten. In 2017 werd de actrice gefilmd terwijl ze krekels en schorpioen voor haar kinderen klaarmaakte. “Shiloh houdt van insecten”, onthulde ze over haar dochter. "Ze kan een zak krekels eten als een zak chips."

Bron: Vogue | Beeld: NL Beeld

Personality
  • Angelina Jolie attends the Eternals photocall at Hotel De La Ville on October 25, 2021 in Rome, Italy. Photo by Marco Provvisionato/IPA/ABACAPRESS.COM