De mode musthave van dit najaar: de veelzijdige blazer van de Mango

Wij zijn fan!

Elk seizoen gaat er wel één mode-item helemaal viraal. Zo zagen we al eerder menig modeliefhebber rondlopen in de iconische spijkerbroek van Loewe en waren de Prada-zonnebrillen deze zomer helemaal hét. En ook nu is er weer een item helemaal viraal gegaan, echter was het dit keer juist géén merk-item. Gewoon een blazer van de Mango kan namelijk ook zeker geen kwaad – je zou haast denken dat-ie designer is.

Najaars-musthave

Een oversized blazer is natuurlijk altijd een musthave als het gaat om je najaarsgarderobe. Het is dus ook logisch dat de grote modehuizen pronken met oversized exemplaren in hun collecties. En hoewel onder andere Prada, JacquemusGucci grote voorlopers zijn, is ook de blazer van de Mango een groot favoriet bij menig modeliefhebber.

Afritsbare mouwen

Maar waarom is de blazer van de Mango zo gewild? Laten we allereerst beginnen bij de prachtige oversized fit van het jasje. Maar dat is niet het enige bijzondere, de blazer heeft namelijk afritsbare mouwen. We snappen dat dit natuurlijk een beetje gek klinkt, want: waarom zouden mensen in hemelsnaam een blazer in hun garderobe willen hebben met afritsbare mouwen?

Daar is echter een hele simpele reden voor. De blazer is dus niet alleen maar een chic jasje voor in het najaar, maar kan ook dienen als een stoer oversized gilet. En wie wil dat nou niet?

De fit

De blazer is gemaakt van een luchtig, soepel vallend stofje met een straight fit. Het is een lang model, met twee paspelzakken. De blazer komt uit de Selection-collectie, wat gegarandeerd staat voor een superfijne kwaliteit. Daarnaast zijn de combinaties met deze veelzijdige blazer oneindig, waardoor het bij elk outfitje een toegevoegde waarde gaat zijn. Wij zijn fan!

Bron: Harpers Bazaar | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws