Zo creëer je een schitterende make-up look zonder foundation

Een eenvoudige routine voor een natural beauty.

Soms is het heerlijk om eens niet uit te pakken als het gaat om make-up. Misschien heb je er geen tijd voor of helemaal geen zin in; iedereen hunkert wel eens naar een eenvoudige routine. No worries, want met een natural make-up look ben je óók prachtig! Een verfijnde make-up omarmt je natuurlijke uitstraling en voegt tegelijkertijd een beetje pit toe.

Natural beauty

Een klein beetje make-up doet al wonderen, dat bewijst wereldberoemde visagiste Fiona Stiles. Hoewel we graag onze oneffen- en onzuiverheden willen verbergen onder een laagje foundation, hoef je dat voor een schitterende make-up look helemaal niet te gebruiken. In een recente aflevering van de Clean Beauty School-podcast deelde de visagiste hét geheim om er verzorgd uit te zien zonder all-in te hoeven gaan qua make-up.

Dé make-up look

Om een natuurlijke make-up look te creëren begin je allereerst met je wenkbrauwen. "Ik denk dat een goed voorhoofd wonderen doet", vertelt Stiles. "Het geeft een anker aan het gezicht en geeft je gezichtsdefinitie." Volgens wenkbrauw expert Joey Healy hebben alle verschillende wenkbrauwproducten unieke functies. Zo kun je een wenkbrauwgel gebruiken om haartjes om hun plaats te houden, definiëren wenkbrauwpotloden de vorm en zorgen wenkbrauwpoeders voor de zachte dichtheid van je wenkbrauwen. Good to know!

Vervolgens kun je je lippen voorzien van een mooie verzorging, zoals een lippenbalsem met een natuurlijke kleur of een rode lipstick. Als je dit dagelijks gebruikt is het belangrijk dat je een product uitzoekt dat hydrateert. Want wanneer je lippen droog en schilferig zijn, ziet elke kleur lipstick er namelijk meteen dof uit – én dat is het laatste wat je wil. Ook kun je ervoor kiezen om een verzorgende lippenbalsem te gebruiken voordat je een lipstick aanbrengt.

Een verademing voor je huid

Uiteindelijk is het natuurlijk je eigen keuze of je een klein laagje foundation gaat gebruiken of niet, maar in de meeste gevallen is dit helemaal niet nodig. Je wenkbrauwen en lippen verfijnen je make-up look en géén foundation laat je huid ademen. Probeer dus het accent op deze twee kenmerken te leggen, want het zal je verbazen hoe wenkbrauwen en lippen jouw genoeg uitstraling geven voor een dagelijkse en natuurlijke make-up look. Bovendien is het ook nog eens letterlijk én figuurlijk een verademing voor je huid!

Bron: mindbodygreen | Beeld: Adobe Stock