Deze make-uptrends gaan we veel zien tijdens de herfst

Van metallic ogen tot lippen in een krachtige kleur.

Het najaar is het seizoen voor warme kleuren en natuurtinten. En dat gaan we ook tijdens de herfst zien, want de make-uptrends voor het komende seizoen duiken steeds meer op. We zetten onze favorieten op een rijtje!

Make-up in de herfst

Het najaar is bij uitstek geschikt voor opvallende kleuren en diepere lagen, al is het alleen maar omdat de temperaturen een stuk lager zijn en het niet meteen van je gezicht zweet. En als we de trends mogen geloven, dan belooft dat een kleurrijk seizoen te worden. Bobbi Brown's pro-make-up artist Hollie Olivia Ellis vertelt aan Stylist: "Ik denk dat deze herfst leuker wordt dan ooit tevoren." Van statementkleuren op ogen en lippen tot een nostalgische terugkeer naar metallics: bereid je voor op een seizoen vol creativiteit!

1. Maak een statement

Waar we onze make-up vooral clean hielden, gaan we het dit seizoen heel anders doen. "Dit najaar draait alles om statement", legt Ellis uit. Zo zagen we in de zomer al veel bessentinten, wat dit seizoen zal veranderen in een 'blurred' bessenlip. Bruine tinten en een nude lip doen het nog steeds goed, maar daar hoef je het zeker niet bij te laten. "Het is het seizoen om nieuwe paletten te ontdekken die je nog niet eerder hebt geprobeerd. Verwacht groene, blauwe, magenta en metallic tinten, die gebruikt worden in smokey eyes en krachtige lippen."

2. Focus op je ogen

Laat je ogen spreken met opvallende kleuren en verschillende texturen. Een trend wat daar zeker bij gaat helpen is een smokey eyeliner. Ellis: "Het is bijna die zachte grunge-glamour, maar dan zachter. Of het nu een oogschaduw is die aan de randen is uitgesmeerd, of een potlood met vingers is vervaagd, het hoeft er niet perfect uit te zien."

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Rosie HW (@rosiehw)

 

3. Krachtige kleuren uit de jaren 80

De jaren 80 waren het tijdperk van gedurfde, kleurrijke make-up, en die maken in de herfst een comeback. Kortom, grijp naar alle opvallende kleuren in je beautycase om een statement te maken. Ook metallic zal weer terugkeren, wat perfect is voor een glamour look. "Met een veeg over de ogen of gewoon in de binnenste ooghoeken kunnen metallics elke look onderscheiden van de massa", aldus de make-up artist. Wij zijn fan!

Andere temperaturen

Het najaar heeft ook koudere dagen in het verschiet, en dan is het belangrijk om je huid goed te verzorgen. Daarom is het goed om je skincare routine onder de loep te nemen en vooral hydraterende producten te gebruiken. Dit is fijner voor je huid en blijft je make-up daardoor ook langer zitten. Win-win!

Bron: Stylist.co | Beeld: NL Beeld, Instagram