Zo maak je een brow lift met make-up

Met concealer kom je een heel eind!

Naarmate je ouder wordt, zal je merken dat je huid meer begint te zakken. Wat je je misschien niet realiseert, is dat dit ook betekent dat je wenkbrauwen gaan hangen. Gelukkig kun je dit heel makkelijk camoufleren met make-up. We vertellen je hoe je dit doet!

Hangende wenkbrauwen

"Wenkbrauwen zijn haren die vastzitten aan de huid en spieren", vertelt wenkbrauwexpert Joey Healy. Als je ouder wordt, dan zal die spier verslappen en doorhangen. "In veel omstandigheden zullen de spieren en de huid in verschillende snelheden beginnen te verzwakken, waardoor asymmetrieën in het gezicht ontstaan." Om dit proces te vertragen en je wenkbrauwen te liften, wordt er vaak aangeraden om gezichtsmassage en andere behandelingen te doen. Maar het is ook mogelijk om een brow lift look te faken met make-up.

Liften met make-up

Visagist Rebecca Restrepo deelt namelijk haar nummer 1-hack voor gelifte wenkbrauwen die er natuurlijk uitzien. Om te beginnen, kam je eerst de haartjes van je wenkbrauwen. "Gebruik een schone mascara-spoolie en borstel je wenkbrauwen naar boven", vertelt Restroi. Je wenkbrauwhaar wordt in de loop van de tijd natuurlijk dunner, maar als je het naar boven kamt, kun je eventuele zichtbare gaten opsporen.

Vervolgens vul je de gaten in met een potlood of getinte wenkbrauwgel. "Je kunt een wenkbrauwtint met een spoolie gebruiken als je het gebied donkerder wilt maken, maar ga niet te donker", tipt de visagist. Dan vallen je wenkbrauwen namelijk te veel op.

Daarna breng je concealer aan in de boog van je wenkbrauw, wat voor het gelifte effect zorgt. Hiervoor kun je ook een highlighter gebruiken als je wat meer glans wilt. De sleutel is om de aandacht precies onder het midden van je voorhoofd te brengen, waardoor deze hoger lijkt. Ook zorgen lichtere tinten ervoor dat een gebied naar voren komt, terwijl donkere tinten juist een gebied naar achteren brengt. Dus door een tint te gebruiken die lichter is dan je natuurlijke huidskleur, centreer je de focus en laat je de ogen knallen.

Te veel make-up

Hoe simpel het klinkt om met concealer, kan het ook snel misgaan. Restrepo vertelt: "Een veelgemaakte fout die ik zie bij vrouwen van boven de vijftig, is dat ze denken dat ze meer make-up moeten gebruiken om gebreken te verbergen." Met een beetje concealer kom je al een heel eind!

Bron: Mindbodygreen | Beeld: NL Beeld