Wedding guest? 5 tips voor flawless make-up

Visagisten delen hun tips!

Een bruiloft is natuurlijk de grote dag van het bruidspaar, maar als gast mag je natuurlijk ook uitpakken. Met deze tips weet je zeker dat je make-up er prachtig uitziet – uiteraard zonder de bruid te overschaduwen

Harmonieus en fris

Het is natuurlijk een kunst om de juiste balans te vinden tussen een frisse, maar toch elegante look die de hele ceremonie en receptie blijft zitten. "Het ideaal is stralend, verlicht vanuit de huid, zacht geaccentueerde gelaatstrekken en kleuren die in harmonie samenwerken", zegt make-upartiest Carolina Dalí. Zelf heeft ze een go-to-strategie als ze zelf te gast is bij een bruiloft. "Laat de dikke glitters en blauwe lippenstift in de tas zitten. Er worden foto's gemaakt die generaties lang gedeeld zullen worden, je wilt niet dat je make-up er gedateerd uitziet. Dus houd het zo harmonieus en fris mogelijk."

Maar hoe krijg je een make-up look waar je de hele dag plezier van hebt? Visagisten delen hun go-to tips!

Ga stralen

Een natuurlijke glans begint met de juiste moisturizer. Kies er een die helpt de huid te kalmeren en die je onder je make-up kunt dragen. Om het helemaal makkelijk te maken bestaan er moisturizers die er ook voor zorgen dat je huid gehydrateerd blijft en je make-up goed blijft zitten. Wat betreft foundation, raadt Dalí aan om twee verschillende soorten foundation te gebruiken, zodat je alleen op de juiste plekken straalt. "Breng fluwelen, matte foundation aan op het midden van het gezicht, rond de mondplooien, waar je neus je wangen raakt en een beetje in het midden van je voorhoofd." Om het iets meer te laten stralen, raadt ze aan om vervolgens een glimmende foundation aan te brengen op de rest van het gezicht en de hals. En blend het mooi samen!

Tip: breng een fixeerpoeder aan om je T-zone en alle andere glimmende gebieden zodat je niet letterlijk het stralende middelpunt van de trouwfoto's wordt.

Contouren en highlight

Wat betreft contouren is het op een bruiloft altijd less is more. "Het doel is om de kenmerken zachtjes te definiëren, niet om ze te maskeren of volledig te veranderen." Als je toch naar de contourstick grijpt, kun je dit het beste aanbrengen onder de jukbeenderen en langs de kaaklijn. Alleen nog een gezonde blos op je wangen en je bent picture proof.

Prime en definieer de ogen

Voor een speciale dag is het natuurlijk hartstikke leuk om een keer af te wijken van je vertrouwde make-up routine en oogschaduw te kiezen die je normaal gesproken niet snel draagt. Houd er alleen wel rekening mee dat een fotograaf jou elk moment van de dag kan vastleggen. Begin daarom eerst met een speciale primer voor oog make-up en kies voor een elegante look, zoals een zachte smokey eye of klassieke cat eye. Kies je liever voor wat kleur, dan zijn tinten als brons, perzik, aardse- en pastelkleuren altijd een goed idee.

Mascara kun je natuurlijk zelf bepalen, al adviseert Dalí om voor een waterproof variant te gaan. "Voor het geval je tranen in je ogen krijgt of urenlang danst, wil je dat je mascara op zijn plaats blijft."

Last but not least: wat doe je op je lippen?

Een feestelijke make-uplook is natuurlijk niets zonder een kleur op je lippen, en dat kan zo subtiel of bold als je zelf wilt. Wil je er zeker van zijn dat je de hele dag een kleur op je lippen hebt, dan is niets zo kogelvrij als een matte, vloeibare lipstick met een zachte, poederachtige finish. Voor een glans kun je dan nog kiezen voor een lipgloss, maar ook hier geldt: less is more.

Kortom, met deze tips weet je zeker dat je de hele dag een flawless make-uplook hebt!

Bron: Vogue | Beeld: NL Beeld