Take notes: deze outfits mag je absoluut niet dragen naar een bruiloft

Zorg ervoor dat je een outfitdebacle voorkomt.

Gaat je (beste) vriendin, zus of nichtje binnenkort trouwen en heb je nog geen idee wat je gaat aantrekken? Lees dan even onderstaande tips door, zodat je een outfitdebacle voorkomt en er gegarandeerd stralend uitziet.

Draag geen wit

Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar toch gaat het vaak mis. Ook al is je outfit nog zo simpel, als het wit is, mag je het niet aantrekken. Op één uitzondering na: en dat is als de bruid de kleur wit als dresscode invoert. Maar dat is dan ook echt de enige uitzondering.

Houd je aan de dresscode

Dat brengt ons gelijk bij het tweede punt. Als er een dresscode op de uitnodiging staat, is het niet de bedoeling dat je die aan je laars lapt. Ook als je niks met pasteltinten hebt, heb je toch naar de pijpen van de bruid te dansen. Het is immers niet jouw big day.

Vermijd onthullende kleding

Semi-doorschijnend kant, tule en ook organza draag je niet naar een bruiloft, want hiermee outshine je de bruid en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Comfortabele schoenen

Schoenen met een hak van 11 centimeter zijn mooi, maar zorg dan wel dat je er als een hinde op kunt lopen. Is dit niet het geval? Bespaar jezelf (en de rest van het gezelschap) de pijn en moeite en kies voor comfortabele schoenen. Niets is zo vervelend om pijnlijke voeten te hebben op een feest dat lang duurt...

Geen zwart

Hoewel black tie een steeds vaker voorkomend thema op bruiloften is, wordt zwarte kledij op bruiloften doorgaans nog steeds met begrafenissen geassocieerd. Twijfel je of je de kleur kan of niet? Check het dan voor de zekerheid even bij de ceremoniemeester om een afgang te voorkomen.

Bron: Marie Claire | Beeld: Sex and the City