Katja Schuurman voelt 'diepe pijn' door gedrag ex Thijs Römer

De actrice reageert voor het eerst op de zaak.

Katja Schuurman had zich nog niet eerder uitgelaten over de rechtszaak tegen haar ex Thijs Römer, tot nu. Omdat de mediastorm over de zaak maar niet gaat liggen, voelt de actrice en moeder van hun dertienjarige dochter zich nu genoodzaakt om er iets over te zeggen, vertelt ze op social media.

Gesprekken met elkaar

Katja Schuurman en Thijs Römer waren 11 jaar samen en gingen in 2015 uit elkaar. Hoewel de twee niet meer bij elkaar zijn, is de relatie onderling nog steeds goed vanwege hun dochter. Dat is ook de reden dat de actrice zich alsnog uitspreekt over de zaak. "Ik hoop dat men begrijpt dat me in het openbaar uitlaten over het gedrag en de keuzes van de vader van mijn dochter niet in het belang van mijn dochter is."

Toch wil ze er iets over kwijt. Zo schrijft ze: "Niet omdat ik vind dat ik daartoe verplicht ben, maar omdat ik inmiddels behoefte voel om iets te zeggen, het volgende: binnen de beschermende muren van ons huis worden alle gesprekken gevoerd die nodig zijn om haar geloof in liefde en eerlijkheid heel te houden."

'Diepe pijn'

"Als moeder, als vrouw en als mens kan ik niet anders dan diepe pijn hebben over een deel van het gedrag en een deel van de keuzes van haar vader", gaat Katje verder. Hoewel ze inziet dat Thijs fouten heeft gemaakt, besluit ze hem 'als vader van mijn dochter nooit te laten vallen'. "Ik zal alles doen dat in mijn macht licht om bij te - blijven - dragen aan een zo normaal en liefdevol mogelijke relatie tussen vader en dochter."

Grensoverschrijdend seksueel gedrag

Thijs werd twee weken geleden veroordeeld tot een celstraf van drie maanden, waarvan twee maanden voorwaardelijk vanwege strafbaar grensoverschrijdend seksueel gedrag. Daarnaast legde de rechtbank hem de maximale taakstraf op van 240 uur en moet de acteur zich laten behandelen bij een instelling voor geestelijke gezondheidszorg. De veroordeling van de rechter viel hoger uit dan de strafeis van het OM, dat één dag gevangenisstraf had geëist.

Bron: Nouveau, NU.nl | Beeld: NL Beeld