Zangeres Sinéad O'Connor op 56-jarige leeftijd overleden

De zangeres werd bekend van de hit Nothing Compares 2 U.

Gisteren is bekend geworden dat zangeres Sinéad O'Connor is overleden. Dit bevestigt haar familie woensdag in een verklaring. De zangeres werd bij het grote publiek vooral bekend met het nummer Nothing Compares 2 U uit 1990.

Sinéad O'Connor

Aan de Ierse omroep RTÉ bevestigde de familie van de zangeres het overlijden van hun "Geliefde Sinéad" met "groot verdriet". "We zijn er kapot van en vragen om privacy in deze zeer moeilijke tijd", valt er te lezen. De doodsoorzaak is nog niet bekend.

De zangeres bracht tien albums uit, maar werd vooral bekend met de hit Nothing Compares 2 U. Met de cover van Prince stond Sinéad vier weken op nummer één in de Amerikaanse Billboard Hot 100, en in Nederland stond het acht weken op nummer één in de Top 40.

Mentale problemen

Sinéad kwam de laatste jaren vooral in het nieuws vanwege uitspraken over haar mentale problemen. In 2021 bracht ze haar autobiografie uit, waarin ze vertelt over haar moeilijke jeugd. De zangeres kampte met een bipolaire stoornis. Ook sprak ze zich regelmatig uit over religie, en verscheurde ze in 1992 op de Amerikaanse tv een foto van de paus.

Nieuwe album

De zangers heeft al enige tijd niet meer op het podium gestaan. Vorig jaar annuleerde ze haar tournee na het overlijden van haar 17-jarige zoon Shane. Na zijn dood liet ze zich opnemen in het ziekenhuis, omdat ze het moeilijk had met het verlies. Begin deze maand deelde Sinéad op social media dat ze terug naar Londen was verhuisd om haar nieuwe album af te maken. Ook deelde ze dat ze hoopte op tournee te kunnen gaan door onder meer Europa en de Verenigde Staten.

We wensen haar familie veel sterkte met het verlies!

Bron: NU.nl | Beeld: NL Beeld