Alles wat je wilt weten over haarbotox

Is dit het geheim van glanzend en gezond haar?

We zijn allemaal bekend met botox en fillers, waarbij een paar spuitjes je huid glad en egaal maken. Maar wat doe je met futloze lokken? Simpel, dan gebruik je haarbotox – en daar komt geen spuitje aan te pas!

Haarbotox

Laat je niet misleiden door de naam, want bij een haarbotoxbehandeling komen er geen naalden in de buurt van je hoofdhuid en is botuliniumtoxine ook geen ingrediënt. Je kunt het eigenlijk het beste zien als een herstellend proces van je lokken, die je gewoon in een salon kunt laten doen.

"Haarbotox is een 100 procent veganistische, diep conditionerende behandeling die de textuur van je haar intact houdt en het gladder en meer gehydrateerd maakt dan voorheen", zegt haarstylist Kayla Ciambrone. "De naam komt van de manier waarop het product werkt – als een vulmiddel voor individuele haarvezels, het afdichten van gespleten haarpunten en het haar een nieuwe gladheid en volheid geven om kroezen te verminderen."

Voeden en herstellen

Wanneer je merkt dat je lokken er slap uitzien of schade hebben door bijvoorbeeld hitte en stress, dan is haarbotox een oppepper voor je haar. Het product wat gebruikt wordt, is een niet-chemische concentraat en bevat ingrediënten zoals vitamine B5, vitamine E, collegecomplex, antioxidanten en kaviaar olie, afhankelijk van het exacte product. Deze ingrediënten voeden je haar en helpt het te herstellen.

Kosten

De prijzen variëren en zijn afhankelijk van je haarlengte en haardichtheid, maar ga er maar vanuit dat je diep in de buidel moet tasten. Er wordt namelijk ook gekeken naar wat voor behandeling je haar echt nodig heeft. Maar dan heb je wel twee tot vier maanden glanzend haar met volume. Ben je toch een stapje dichter bij je droomhaar!

Bron: Women's Health | Beeld: NL Beeld