Zien: de mooiste red carpet looks van de Oscars 2023

Er kwamen waanzinnige jurken voorbij.

Tijdens het meest prestigieuze filmevent van het jaar kun je niet in je spijkerbroek voor de dag komen. Voor de 95e editie van de Oscars lieten de celebs zich weer flink in de steigers zetten. Hieronder hebben we onze favoriete looks van de avond verzameld.

Van klassiek tot knalkleur

Het Dolby Theatre in Los Angeles, California werd omgetoverd tot een walhalla van A-listers die gehuld in de meest extravagante jurken over de champagne loper paradeerden. De looks waren een mix van gedurfd en klassiek en er was veel zwart en wit op de loper te zien. Zo verschenen Nicole Kidman, Lady Gaga en Ashley Graham in all black en gingen Michele Williams, Halle Berry, Michelle Yeoh, Emily Blunt en Nischelle Turner in een volledige witte look. Maar vergis je niet, er werd ook uitgepakt met kleur, glitter en glamour. Salma Hayek verscheen in een rode jurk vol pailletten en, Janelle Monáe ging voor knaloranje en Drew Afualo voor kanariegeel. Kijk mee!

Winnaars

De grote winnaar van de avond was de film Everything Everywhere All at Once met Michelle Yeoh in de hoofdrol. De dramafilm werd maar liefst elf keer genomineerd en ging met zeven awards naar huis. Michelle Yeoh won de Oscar voor Beste Actrice in Everything Everywhere All at Once en Brendan Fraser de Oscar voor Beste acteur in The Whale.

Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws