De Christmas wishlist van Elegance hoofdredacteur Hilde

It's beginning to look a lot like Christmas...

De feestdagen komen eraan! Wat staat er op de verlanglijstjes van onze redactie? Iedere dag komt er iemand aan het woord; vandaag: hoofdredacteur Hilde.

Wish list

"Ik ben dol op kerst. Samenkomen met familie, lekker eten, een wandeling door (besneeuwde) bossen en elkaar de mooiste cadeaus geven. Op mijn wensenlijst staat de fantastische jas van Totême, een van mijn favoriete merken van dit moment...."

1. Je hoeft echt niet voor de feestdagen een heel nieuwe outfit aan te schaffen. Ik draag deze kerst dezelfde jurk als vorig jaar, maar creëer net even een andere look met dit gilet van Josephine. Een wollen spencer werkt natuurlijk ook.

2. Feestelijk door de gouden schittering, maar subtiel genoeg om het hele jaar door te dragen, ook met jeans en een trui. Het Scandinavische merk LIÉ STUDIO, opgericht door twee zussen, biedt prachtige armbanden, kettingen en oorbellen. Ik ben fan.

3. Misschien wel mijn favoriete kledingstuk: de jurk. En dan zeker die van Sage & Ivy. Ontwerpster en oprichter Alexia weet vakmanschap en handwerk uit alle windstreken op de perfecte manier te combineren. Vooral de jurken zijn tijdloze parels die je dwars door alle seizoenen kunt dragen.

4. Ik lees graag en wissel echte boeken af met mijn e-reader. Als ik druk ben, ontspan ik het meest met een fijn feelgood boek. Tip: De kerstboekwinkel van Jenny Colgan.

5. Ik wilde ze als kind al: echte lakschoenen. Maar dat vond mijn moeder natuurlijk niet praktisch. Bij deze van Augusta keerde dat oude gevoel weer net zo hevig terug. Ik draag ze met kerst onder mijn jurk met een vrolijke panty.

6. De webshop was al gevaarlijk, nu er bij mij om de hoek een winkel is geopend van het Franse merk Sézane, loop ik pas echt gevaar. Alles is er leuk. De schoenen, de tassen, de jurken en vooral de wollen truien en vesten. Ga er maar eens kijken. Op eigen risico.

7. Elk jaar favoriet, de kersteditie van de Diptyque Sapin kaars. Ook heb ik een heerlijk nieuw parfum ontdekt: Santal Calling van Ex Nihilo. Aanrader als je van zachte, poederachtige geuren houdt, maar deze winter iets kruidigers zoekt.

8. We schreven al eens eerder in Elegance over de Skagen groep. Een groep Scandinavische kunstenaars die zich in het Noord-Zweedse Skagen vestigde. Van alle schilders is Viggo Johansen mijn favoriet. Google zijn kerstschilderijen maar eens en je snapt mijn liefde voor deze kunstenaar. Hoog op mijn wenslijst: een bezoek brengen aan het museum in Skagen.

9. Zo’n bezoek aan bovengenoemd museum gaat dan natuurlijk geheel in stijl met Scandi handschoenen van Hestra en een dikke gebreide trui van Devold. Thermolegging en sneeuwlaarzen en je bent helemaal snowproof.

10. Het merk Herbert Frère Soeur is een hit onder Parisiennes. Deze tas van zacht suède is perfect van kleur. Ideaal bij cameljassen en straks bij die zandkleurige trench in de lente.

11. Een merk om voor te sparen: Totême. Ik heb mijn oog laten vallen op dit witte exemplaar. Mijn linkeroog welteverstaan, want mijn rechteroog heeft het gemunt op de geruite jas. Zucht.

Ook benieuwd naar de kerstplannen van de rest van de redactie? Houd Elegance.nl in de gaten, want iedere dag deelt een ander redactielid haar wishlist en tips voor de feestdagen. Perfect om inspiratie op te doen én natuurlijk om alvast in de feeststemming te komen!