Horoscoop terugblik: dit was het jaar van de Stier

Wat hadden de sterren dit jaar in petto?

Het nieuwe jaar staat voor de deur en dus vind je in de laatste Elegance van het jaar weer de Enige Echte Grote Jaarhoroscoop. Maar, eerst gaan we traditiegetrouw terugblikken op de jaarhoroscoop van 2022, zodat je kunt kijken of-ie is uitgekomen. Hieronder lees je wat 2022 voor Stier (21 april t/m 20 mei) in petto had.

Carrière

Saturnus in het teken Waterman domineert jouw carrière in 2022. Deze planeet fungeert als een strenge meester die er keihard met de zweep over gaat om jou iets te laten bereiken. Daardoor kun je op de werkvloer erg veel tot stand brengen. Je kunt meer verantwoordelijkheid aan en een groter takenpakket tot een goed einde brengen. Het fijne is bovendien dat Saturnus op deze plek een enorm doorzettingsvermogen in je wakker maakt. Als anderen de moed verliezen of geen energie meer hebben, ga jij door. Als anderen naar huis gaan, werk jij nog even over. Als anderen een taak laten liggen, pak jij hem op. Dat betekent niet dat anderen meteen zien hoe hard jij je best doet, of hoeveel resultaat je behaalt. Daardoor kun jij je soms wat ongezien voelen, gefrustreerd raken omdat je prestaties niet op waarde worden geschat. Het is de kunst geduld te hebben, want de erkenning komt. Vroeg of laat is er iemand die opmerkt dat jij onmisbaar bent om de zaken goed te laten lopen, die bedenkt dat je niet alleen meer verantwoordelijkheid aankunt dan je collega’s, maar dat daar ook wel een passende beloning tegenover mag komen te staan. En dat is natuurlijk waar Stier het blijst mee is. Let op dat je het komende jaar wel aan je rust denkt. Door Uranus staan de snaren van je zenuwstelsel strak gespannen, de heftige werkdruk kan er voor zorgen dat er een snaartje knapt.

Liefde

Als Uranus door een sterrenbeeld koerst, zoals bij Stier het geval is in 2022, dan staat ‘liefde’ niet erg hoog op de agenda. Tenminste, als je daaronder de hoofse en de huwelijkse liefde verstaat. Die kan voelen als te beperkend, te traditioneel, te onvrij. Liefde in een bredere, vrijere en vriendschappelijke zin is juist extra aantrekkelijk. Dat wil zeggen dat er wat spanning kan ontstaan in je relatie, vooral als die te voorspelbaar is geworden. Dan kan het voelen alsof je gekooid bent. Er hoeft dan niet veel te gebeuren – een handsome stranger die op je pad komt bijvoorbeeld – en je bevindt je in een relatiecrisis. Tegelijkertijd kun je merken dat alles bespreekbaar is, mits het vriendschappelijke fundament onder je relatie maar krachtig genoeg is. Er kunnen zelfs situaties ontstaan waarvan je vroeger had gedacht ‘dat is niets voor mij’ maar in 2022 vind je het misschien wel groots, meeslepend of interessant om een vrouw te zijn met een minnaar, een open relatie of een driehoeksverhouding. Natuurlijk is die houding niet zonder risico’s. Misschien komt je partner in opstand. Maar misschien is dat heimelijk wel wat je wilt. Dat hij of zij laat zien jaloers te zijn, voor je vecht en dat zo de passie terugkomt in de relatie. Het enige taboe is ‘saaiheid’. Dat geldt al evenzeer voor de Stier die single is. Ook jij gaat misschien op zoek naar de randen van het toelaatbare. Of... je houdt het platonisch, want dat is de beste garantie voor een vrijgevochten leven.

Persoonlijk

In 2022 gaat de planeet Uranus door het teken Stier. Dat kun je ervaren als een periode van emotionele onrust. Juist die dingen waaraan je altijd een gevoel van zekerheid ontleende blijken je in de weg te zitten, ze werken niet meer om jou gelukkig en tevreden te laten zijn. Je kunt het gevoel hebben dat je iets drastisch moet veranderen in je leven om zo weer tot jezelf te komen. Je wilt zekerheid vinden op een nieuwe manier, een manier die meer vrijheid betekent. Maar Stier is van nature niet erg dol op verandering, waardoor je veel te maken krijgt met twijfel. En een knagend gevoel van onvrede, want doorgaan zoals het is, wil je ook niet. Misschien bedenk je dat een verhuizing kan helpen, misschien is dat zelfs niet drastisch genoeg. Verder kan ook het verlangen ontstaan om meer betrokken te zijn met het grote geheel, met een groep, de samenleving, de politiek. Dat kan in je carrière een uitlaatklep vinden, maar je uitspreken op bijvoorbeeld politiek vlak is toch een beetje eng, het kan ertoe leiden dat je kritiek krijgt. Misschien kun je het klein en meer privé houden. Dat betekent minder risico en dat is voor jou als Stier een prettiger manier om je te manifesteren, dan op de preekstoel. Hoe dan ook kun je een sterke drang voelen om meer te doen met je idealen.

Tekst: Hanny Roskamp | Illustraties: Laura Page