Dit zijn de grootste jassentrends voor het najaar

De celebs laten alvast zien hoe het moet.

Nu de herfst weer voor de deur staat is het een goed moment om het eens over jassen te hebben. Want, als we Who What Wear mogen geloven, staan er heel wat mooie jassen op ons te wachten. Van die ene chique kleur tot aan die ene jas die je doet denken aan je jeugd, wij zetten de jassentrends van dit najaar voor je op een rijtje.

1. Super schapenvacht

Een jas van schapenvacht wordt al wat langer gespot in de fashion wereld, maar het lijkt er dit najaar toch echt op dat deze trend zijn opwachting gaat maken. Normaal werd schapenvacht eerder altijd gebruikt als voering in verschillende jassen, maar dit najaar gaan we de vacht met name aan de buitenkant terugzien. Het populaire schapenvacht van het merk Totême blijkt al een grote favoriet te zijn onder de mensen, maar gelukkig zijn er ook genoeg nepvarianten – voor een betaalbare prijs – beschikbaar.

Rosie Huntington-Whiteley
Rosie Huntington-Whiteley. Beeld: Brunopress

2. Monochrome visgraat

Een jas met een soort ruitjesmotief staat gelijk aan tijdloos. Vrouwen van alle leeftijden liepen immers graag in deze prachtige jassen. En nog steeds dragen we deze jassen met veel plezier! Vind je nou dat jouw jas met motief een beetje saai aan het worden is, maar ben je wel nog steeds groot fan van deze jassen? Ga dan eens voor een ander motief in de stof van de jas. Denk bijvoorbeeld aan een jas met een visgraat print, wat overigens net zo duurzaam is als een ruitjesmotief, maar toch die speciale touch aan je najaarsoutfit geeft.

Kate Hudson
Kate Hudson. Beeld: Brunopress

3. Getrimd bont

Echt bont is een no go, we get that. Des te meer we gaan hangen naar nepbont. En ben jij nou fan van nepbont? Dan is de tijd eindelijk daar om je innerlijke Mariah Carey naar boven te halen met deze geweldige jassentrend. Jassen met een nepbontkraag en prachtige manchetten zijn namelijk dé ultieme throwback dit najaar. Ben jij dus niet bang om gezien te worden? Dan is deze jas zeker wat voor jou.

kendall jassentrends
Kendall Jenner. Beeld: Brunopress

4. Fully crème

Oké, misschien is dit niet zozeer een trend, maar we weten wel zeker dat genoeg vrouwen obsessed zijn met de crème kleur. Crèmekleurige jassen zijn en blijven nou eenmaal een favoriet onder de vrouwen. Hierdoor is de kans ook groot dat je ze regelmatig tegenkomt op je Instagram feed. Misschien niet de meest praktische jas, maar wil je er sleek uitzien? Dan is dit de juiste keuze.

hailey bieber jassentrends
Hailey Bieber. Beeld: Brunopress

5. Lang leer

Heb jij nergens een innerlijke Mariah Carey zitten? Dan is dit wellicht iets voor jou. Met deze trend kun je binnen no time jouw eigen Matrix moment pakken. De kans is namelijk erg groot dat de lange leren jas – net als bovenstaande jassen – zijn opwachting maakt dit najaar. Natuurlijk is het de veilige weg om voor een zwarte leren jas te gaan, maar denk eens out of the box en ga eens voor een ander kleurtje.

yolanda Hadid jassentrends
Yolanda Hadid. Beeld: Brunopress

6. Built-in sjaals

We kennen allemaal het gevoel van de keuzestress als het gaat om het kiezen van een bijpassende sjaal bij je jas. Het kan soms zó frustrerend zijn dat we er gewoon maar één om onze nek gooien, zonder te kijken of het überhaupt wel staat. Toch zou deze trend de gouden oplossing voor je kunnen betekenen. We zien namelijk steeds meer jassen met een built-in sjaal. Zo hoef je dus niet telkens te kiezen welke sjaal je om moet doen, maar zit deze gewoon al vast aan je jas. Hoe handig?

Bron: Who What Wear | Beeld: Brunopress, iStock

Laatste nieuws