Naomi Campbell over moeder worden op latere leeftijd: 'De kritiek maakt me niets uit'

Naomi verwelkomde haar dochter op 50-jarige leeftijd. "Precies op het juiste moment", aldus het model.

BAFTA - British Academy Film Awards 2022

Toen Naomi Campbell vlak voor haar 51ste verjaardag bekendmaakte dat ze voor het eerst moeder was geworden, bleef de kritiek niet uit. Het topmodel trekt zich er weinig van aan en laat weten dat haar dochtertje juist op precies het goede moment in haar leven is gekomen.

Mee op reis

In mei 2021 liet het Britse topmodel weten dat ze een dochter had verwelkomd. Hoewel Naomi haar kindje zoveel mogelijk buiten de schijnwerpers houdt – zelfs de naam van het meisje is niet bekend – vertelt ze nu meer over haar baby in het Franse magazine Madame Figaro. "[Mijn dochter] is heel daadkrachtig, vrolijk, nieuwsgierig en dynamisch. Ze loopt en leert al in een verrassend tempo", aldus Naomi. La Campbell voedt de kleine meid in haar eentje op. "Ik neem haar overal mee op reis. Verschillende plekken ervaren is heel vormend voor een kind. Zo ben ik ook opgegroeid."

Het juiste moment

Dat ze op latere leeftijd nog voor kinderen koos, bleef niet onopgemerkt in de showbizzwereld. Het leverde Naomi forse kritieken op. "Ik ben me bewust van de soms vijandige blikken, maar het maakt me niets uit", vertelt Naomi aan het Franse blad. "Ik wilde moeder worden. Ik ben ervan overtuigd dat elke vrouw weet wanneer ze klaar is om een kind te krijgen. Mijn dochter arriveerde precies op het juiste moment. Het gevoel heeft niet echt iets met leeftijd te maken. Het draait om levenservaring, instinct en beschikbaarheid. Ik heb altijd geweten dat ik op een dag moeder zou worden, maar ik had me nooit kunnen voorstellen hoeveel vreugde een baby me had kunnen geven."

Grote zegen

Eerder vertelde Naomi aan de Britse Vogue dat bijna niemand wist dat ze een baby verwachtte. "Ze is niet geadopteerd, ze is mijn eigen kind", verzekerde het topmodel toen. "Ze is de grootse zegen die ik me had kunnen voorstellen, het beste wat ik ooit heb gedaan."

Bron: Madame Figaro, Vogue, RTL Nieuws | Beeld: BrunoPress

Personality
  • Naomi Campbell, EE British Academy Film Awards, Baftas, Royal Albert Hall, London, UK, 13 March 2022